FDU: Predavnja i vježbe se organizuju preko Skajpa i Zoom aplikacije

„Naši studenti aktivno i sa nesmanjenim interesovanjem učestvuju u radu, svjesni važnosti kontinuiteta nastave”, rekla je dekanica Sanja Garić
668 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Fakulteta dramskih umjetonosti, Foto: Univerzitet Crne Gore
Detalj sa Fakulteta dramskih umjetonosti, Foto: Univerzitet Crne Gore

Profesori Fakulteta dramskih umjetnosti koriste razne načine komunikacije sa studentima, koji aktivno i sa nesmanjenim interesovanjem učestvuju u radu, svjesni važnosti kontinuiteta nastave, kazala je dekanica Sanja Garić.

Ona je rekla da se predavanja i vježbe organizuju uglavnom putem video platforme Skajp i Zoom aplikacije, koju je ponudio Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore (UCG), a na sajt fakulteta svakodnevno se postavljaju obavještenja, uputstva i nastavni materijal za predmete.

Garić je dodala da se konsultacije u najvećoj mjeri obavljaju putem mejla, a na pojedinim predmetima funkcionišu i viber grupe.

„Naši studenti aktivno i sa nesmanjenim interesovanjem učestvuju u radu, svjesni važnosti kontinuiteta nastave”, rekla je Garić.

Kako je navela, na Fakultetu dramskih umjetnosti veoma brzo su se organizovali i napravili plan realizacije onlajn nastave, koji su rukovodioci studijskih programa postavili na sajt tog fakulteta.

„Kako se na našem fakultetu nastava izvodi sa malim grupama studenata, nijesmo imali poteškoća sa organizacijom nastave, tako da se učenje na daljinu uveliko sprovodi na velikom broju predmeta”, rekla je Garić.

Ipak, kako je dodala, takav vid rada omogućava realizaciju nastave na teorijskim, kao i na jednom dijelu stručno-umjetničkih predmeta, ali ne i na svim.

“Postoji nekoliko predmeta, kao što su Režija, Gluma, Pokret, Ples i drugi, na kojima realizacija zadataka, dominantno praktičnih, zahtijeva okupljanje, grupni rad u istom prostoru, tako da za taj dio nastave ne nalazimo adekvatno rješenje”, kazala je Garić.

Kako je navela, na tom fakultetu pokušavaju da osmisle način da se i na tim predmetima, makar djelimično, održi kontinuitet u radu.

“Svakako ćemo, nakon što se situacija stabilizuje, morati organizovati nadoknadu nastave u vježbaonicama na fakultetu, kako bismo realizovali sve nastavne sadržaje neophodne za kvalitetno usvajanje znanja i vještina iz tih umjetničkih oblasti, kao i za polaganje ispita”, najavila je Garić.

Bonus video: