Novim knjigama sa temom Tivta 5.000 eura

Monografska publikacija „Tradicija maškaranja u Tivtu“ NVU „Maškarada“, podržana je sa 1.720,26 eura, a daje doprinos kulturnom nasljeđu Tivta i Crne Gore u oblasti karnevala i maškaranja
984 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat donio je odluku o sufinansiranju projekata za izdavačku djelatnost za 2020. godinu, kojom su podijeljena sredstva u iznosu od 5.000 eura, što su u gradskom budžetu bila opredijeljena za podršku izdavanju publikacija sa lokalnom ili tematikom od posebnog interesa za Tivat.

Monografska publikacija „Tradicija maškaranja u Tivtu“ NVU „Maškarada“, podržana je sa 1.720,26 eura, a daje doprinos kulturnom nasljeđu Tivta i Crne Gore u oblasti karnevala i maškaranja.

Monografska publikacija „Lica mog vremena“, izdavača Puzzle d.o.o, podržana sa 1.649,64 eura, kroz seriju portreta poznatih Tivćana, njihovih životnih priča i tekstova tivatskih intelektualaca govori o transformaciji grada i novonastalom društvenom, socio-ekonomskom, političkom i kulturnom ambijentu.

Knjiga „Da nam kolo ne zastane“ Predraga Šušića podržana je sa 1.629,72 eura, a kroz kritički osvrt pruža uvid na očuvanje i promociju nematerijalnog kulturnog naslijeđa Tivta i Boke Kotorske.

Prava i obaveze donatora - Opštine i korisnika sredstava biće precizirana Ugovorom o sufinansiranju projekta koji će zaključiti gradonačenik Siniša Kusovac i svaki učesnik konkursa kojem su odobrena sredstva. Kriterijumi su bili umjetnički kvalitet i značaj za razvoj crnogorske i lokalne kulture, međunarodna afirmacija, usklađenost iznosa sa planiranim aktivnostima projekta.

Prioritet su imali Tivćani, tj. autori čija je publikacija od značaja za Tivat i Boku.

Bonus video: