Izložba antropologa i arheologa Dejvida Grejvsa u dvorištu Gradske galerije Kotoru

Posjetioci će moći da pogledaju postavku poštujući propisanu fizičku distancu i ostale preporučene mjere zdrastvene zaštite

163 pregleda 0 komentar(a)
Kulturni centar Nikola Đurković, Foto: Migo
Kulturni centar Nikola Đurković, Foto: Migo

Izložba radova likovnog umjetnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Dejvida Grejvsa (David Graves), biće otvorena danas u Gradskoj galeriji Kotor u 20 časova. Organizator događaja je Kulturni centar “Nikola Đurković”.

Otvaranje izložbe odvijaće se u galerijskom dvorištu, a posjetioci će moći da pogledaju postavku poštujući propisanu fizičku distancu i ostale preporučene mjere zdrastvene zaštite.

“Gospodin Grejvs je rođen u Los Anđelesu, gdje je naprije završio studije kulturne antropologije i arheologije. Likovnoj umjetnosti se posvetio od 1984. godine, te je u posljednjih 40-ak godina imao na desetine samostalnih izložbi (uglavnom grafika) širom Sjedinjenih Američkih Država. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za svoj likovni rad. Njegove grafike, slike i crteži izloženi su u mnogim muzejima, kao i u javnim i privatnim kolekcijama. Njegovi umjetnički radovi su često korišćeni u produkcijama filmske industrije: u filmovima, televizijskim emisijama i reklamama”, navode organizatori i ističu da je ovo prvi put da David Graves izlaže u Evropi, pa samim tim i u Crnoj Gori.

Bonus video: