Donacija NMCG Kulturnom centru Bar

Donaciju je u ime Kulturnog centra primio direktor Erol Marunović uz zahvalnost na vrijednom poklonu

495 pregleda 0 komentar(a)
Marunović, Miranović i Čordašević, Foto: NMCG
Marunović, Miranović i Čordašević, Foto: NMCG

Narodni muzej Crne Gore donirao je krajem protekle sedmice Kulturnom centru Bar i Narodnoj biblioteci i čitaonici “Ivo Vučković” monografije, monografske kataloge, knjige i publikacije u izdanju NMCG.

Direktorica NMCG dr Anastazija Miranović je pokrenula akciju i uručila donaciju, a istakla je i posebno zadovoljstvo što će mnoga izdanja NMCG sada lakše naći put do Barana.

Donaciju je u ime Kulturnog centra primio direktor Erol Marunović uz zahvalnost na vrijednom poklonu.

“Knjižni fond u Baru je obogaćen publikacijama iz izdavačke djelatnosti ove nacionalne ustanove kulture. Zato će izdanja Narodnog muzeja Crne Gore koja smo dobili na poklon imati posebno mjesto na policama naših radnih jedinica”, istakao je Marunović.

Rukovoditeljka biblioteke i čitaonice Mila Čordašević istakla je značaj donacije koja sadrži izdanja koja biblioteka ne posjeduje u svom fondu, što će njihovim korisnicima omogućiti sticanje novih znanja iz nauke, kulture i umjetnosti.

“Iako iz već poznatih razloga Dan biblioteke i Svjetski dan knjige i autorskih prava nijesmo mogli obilježiti kako smo planirali 21. marta i 23. aprila, sadanašnja radost je utoliko veća jer nam donacija stiže u vrijeme kada se KC Bar zbog problema izazvanih pandemijom virusa korona našao u teškoj finansijskoj situaciji, pa je neizvjesno kada ćemo biti u prilici da naše knjižne fondove obogatimo novim naslovima izdavačke produkcije”, istakla je Čordašević.

Marunović je Narodnom muzeju uručio zahvalnicu u znak priznanja za pomoć i uspješnu saradnju, a direktorici Miranović povelju za doprinos radu i ugledu biblioteke.

Bonus video: