„Alice in WonderBand” na turneji po Crnoj Gori

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški nastupiće danas i sjutra u Kolašinu, u četvrtak u Baru, a biće gosti i nikšićkog Festivala uličnih svirača 30. i 31. avgusta
395 pregleda 0 komentar(a)
Vrbaški i Dinjaški, Foto: Radio Aleksinac
Vrbaški i Dinjaški, Foto: Radio Aleksinac

Energični umjetnički duo “Alice in WonderBand” najavljuje malu turneju po Crnoj Gori do kraja avgusta.

Tako je prvi nastup autentičnog dvojca koji čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški rezervisan već za večeras u Kolašinu, na Glavnom trgu u 19 časova, u okviru Međunarodnog festivala alternativnog teatra “Korifej”, a publika u Kolašinu će moći da uživa i sjutra, na istom mjestu u podne.

Sljedeći domaćin ovog muzičko-pozorišnog dua je Bar, 15. avgusta u 21.30 časova, u okviru Barskog ljetopisa.

Na samom kraju mjeseca “Alice in WonderBand” će se predstaviti i u Nikšiću, komičnim mjuziklom “Kiss” i koncertom “Rikataka, novi balkanski ritam” u okviru Festivala uličnih svirača - Dobri duh Nikšića, i to na Trgu Slobode, 30. i 31. u 20 časova.

“’Kiss’ je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo sopstvenim tijelom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike - u savršenoj harmoniji”, ističe se u najavi.

Predstavu je do sada vidjelo više od 15.000 gledalaca u zemlji i inostranstvu. Pored Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i sada Crne Gore, nastupali su u Njemačkoj, Austrija, Francuskoj, Italiji, Turskoj, a na prestižnim pozorišnim festivalima osvojila je i nekoliko značajnih nagrada.

“Koncert world muzike” naslovljen “Rikataka, novi balkanski ritam” zapravo je tradicionalna muzika iz Srbije i ostalih zemalja Balkana u novim aranžmanima izvedena kroz spoj tjelesnih perkusija i pjevanja.

“Koncert zapravo predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način. Pjesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, kao i pjesme nacionalnih manjina kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svijet i kulturu koju dijelimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima”, najavljuje bračni i muzički par koji publiku ne ostavlja ravnodušnom.

Bonus video: