Bogdanović na Generalnoj konferenciji UNESCO-a

Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine i na njoj se utvrđuju politike i osnovni pravci rada Organizacije za naredne dvije godine, razmatraju se i usvajaju dvogodišnji programi i budžet
424 pregleda 1 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvovaće naredne sedmice na 40. Generalnoj konferenciji UNESCO-a koja se održava u Parizu.

Bogdanović će, kako je najavljeno iz Ministarstva kulture, učestvovati na plenarnoj sesiji u ponedjeljak i na sastanku ministara kulture u utorak.

Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine i na njoj se utvrđuju politike i osnovni pravci rada Organizacije za naredne dvije godine, razmatraju se i usvajaju dvogodišnji programi i budžet.

Na konferenciji se, kako su kazali iz Ministarstva, i analiziraju mehanizmi saradnje i uspostavljanja i poštovanja međunarodnih standarda, kao i druga važna pitanja i odluke iz nadležnosti Organizacije.

Na Konferenciji učestvuju predstavnici država članica, posmatrači iz država koje nijesu članice, kao i predstavnici međuvladinih i nevladinih organizacija.

Na 40. Generalnoj konferenciji biće održani izbori za važna međuvladina tijela, u skladu sa redovnom procedurom Organizacije.

Rad Konferencije pratiće Stalna delegacija Crne Gore pri UNESCO u kojoj su ambasador Ivan Ivanišević sa predstavnicima Stalne delegacije, dok će generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić, učestvovati u radu od 14. do 19. novembra.

Bonus video: