Domaćom premijerom hit filma u Baru obnavljaju bioskop

Film „Četiri ruže“, po scenariju i u režiji rođenog Baranina Vasilija Nikitovića, biće prikazan večeras u barskom Domu kulture, a film će se prikazivati do 11. januara
2895 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma: Dragan Jovanović, Foto: Promo
Scena iz filma: Dragan Jovanović, Foto: Promo

Prvi put u ovom vijeku, crnogorska bioskopska filmska premijera biće u Baru, i to danas, devetog januara u 19 časova. JP Kulturni centar Bar tada organizuje prvo prikazivanje u Crnoj Gori aktuelnog hita u bioskopima širom Srbije, trilera sa elementima komedije „Četiri ruže“ po scenariju i u režiji rođenog Baranina Vasilija Nikitovića.

Erol Marunović, direktor JP Kulturni centar Bar, u Beogradu je sa Nikitovićem dogovorio premijeru koja bi trebalo da bude prvi veliki kulturni događaj ove sezone u Baru.

“Na obostrano zadovoljstvo, brzo smo našli zajednički jezik i dogovorili većinu detalja, u ovih nekoliko dana do premijere biće usaglašeni svi. Očekujemo veliki odziv publike u Domu kulture, film ćemo prikazivati u četvrtak, petak i subotu 9, 10. i 11. januara. Već smo podijelili pozivnice za premijeru devetog januara, za koju će u prodaji biti i kontingent karata po cijeni od pet eura, dok će za drugi i treći dan cijena karte biti tri eura, shodno dogovoru sa distributerom. Ovim ujedno simbolički obnavljamo i rad bioskopa u Baru, koji je prethodnih desetak godina radio sporadično, sa ne više od desetak projekcija godišnje, ali, o tome ćemo naknadno dati više informacija”, kaže Marunović.

Reditelj Vasilije Nikitović kazao je da će se večeras nakon projekcije “Četiri ruže” pojaviti pred barskom filmskom publikom u društvu protagonista filma: Borisa Milivojevića, Sonje Kolačarić, Milutina Miloševića, Marte Milosavljević, Jelene Jokić, Tare Toševski i Miljane Popović.

“Ova premijera je vraćanje duga mom rodnom gradu, ulažemo posebne napore da ovo bude nezaboravan događaj. Trudio sam se da nešto i iz tog mog djetinjstva u Baru ostavim u filmu koji je žanrovski manje-više smješten u krimi dramu sa elementima komedije, ali, ja bih radije opisao “Četiri ruže” kao urbanu krimi dramu sa dozom ironije. To nije klasičan bioskopski film, ima i moj stav prema društvu i umjetničku crtu, kritiku pojava koje su globalno uglavnom iste u svakom društvu. Zadovoljan sam dosadašnjim odzivom publike u Srbiji, film ima rekordnu gledanost, a nastavljamo sa otvaranjem regionalnog tržišta, dogovaramo projekcije u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji...”, kazao je Nikitović.

Pored Kulturnog centra Bar „Četiri ruže“ će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru u bioskopima Cineplexx Podgorica, Cadmus Cineplex Budva, Cinema 213 Nikšić.

Bonus video: