“Hadersfild” JDP-a na Jutjubu

I Jugoslovensko dramsko pozorište na svom kanalu i sajtu objavljuje predstave
2604 pregleda 2 komentar(a)
Scena iz predstave “Hadersfild”, Foto: BETAPHOTO
Scena iz predstave “Hadersfild”, Foto: BETAPHOTO

Da Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa svojom publikom pokazuje odluka da na svom YouTube kanalu (Jugoslovensko dramsko pozorište) i na sajtu jdp.rs emituje neke od najuspješnijih predstava, a prva takva objavljena je sinoć. Čuvena predstava “Hadersfild” koja je posljednji put pred publikom izvedena 2016. godine, a u kojoj igra i jedna od legendi domaće glumačke scene Nebojša Glogovac repriziraće se i večeras i tokom vikenda u 21 čas na njihovim kanalima.

“Čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da igramo i srećemo se iz večeri u veče, Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa publikom na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće. Od sinoć na YouTube kanalu i sajtu emitovaćemo snimke naših predstava. Prva predstava koju ćemo prikazati je ‘Hadersfild’ Uglješe Šajtinca u režiji Aleks Čizholm”, saopšteno je iz JDP-a.

U predstavi igraju čuveni: Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Damjan Kecojević, Tijana Mladenović/Suzana Lukić i Josif Tatić (kasnije ga je zamijenio Miša Janketić).

Naredna je na repertoaru 2. aprila u 21 čas - “Bure baruta” Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog. Nedjelju dana nakon toga, u četvrtak 9. aprila JDP će emitovati i predstavu “Skakavci” Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača, a 16. aprila predstavu “Mletački trgovac” Viljema Šekspira u režiji Egona Savina.

“Budite sa nama i ostanite kod kuće! Budite odgovorni prema sebi i zajednici”, poručuju iz ove teatarske kuće.

Bonus video: