Izložba "Kafa sa umjetnikom" otvorena u Kolašinu

Kolektivna izložba radova dvadesetak crnogorskih likovnih umjetnika biće izložena do 1. septembra
782 pregleda 1 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe, Foto: Društvo prijatelja Kolašina
Sa otvaranja izložbe, Foto: Društvo prijatelja Kolašina

Društvo prijatelja Kolašina organizovalo je kolektivnu izložbu radova dvadesetak crnogorskih likovnih umjetnika u hotelu Bjanka. Izložba, pod nazivom „Kafa sa umjetnikom“ bila je prilika i da posjetioci razgovaraju sa autorima umjetničkih djela, koja će, u prostoru „anaksa“ hotela, biti izložena do 1. septembra.

Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Milosav Bulatović, a Mladen Obrenović iz Društva prijatelja Kolašina rekao je da ta organizacija, događajima kao što je „Kafa sa umjetnikom“, nastoji da doprinese povratku imidža grada koji njeguje kulturu i umjetnost i podstiče stvaralačku energiju“.

„Društvo prijatelja Kolašina već šest godina organizuje programe iz oblasti kulture, sporta i zabave, a sve u cilju promocije Kolašina. Izložba “Kafa sa umjetnikom“ zamišljena je tako da se ostvari neposredni kontakt između posjetilaca i umjetnika", rekao je on.

Sa Kolašincima i turistima, tokom prvog dana izložbe, družili su se Anka Gardašević, Dijana Lazović, Đorđije Bato Boljević, Goran Ćetković, Gordana Trebješanin, Joveta Ljumović, Jovo Petričević, Marica Kuznjecov Boljević, Marija Kapisoda, Milivoje Babović, Miro Šuković, Naod Zorić, Nikica Raičević, Olivija Ivanović Strugar, Ratko Odalović, Sandra Đurbuzović, Tijana Dujović Liščević, Vaso Nikčević, Zoran Obrenović i Željko Reljić.

U programu su učestvovali i učenici kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Bonus video: