Jubilarno 40. Beransko kulturno ljeto

U organizaciji Beranskog kulturnog ljeta učestvuju Polimski muzej, Centar za kulturu i Sekretarijat za Sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO sektorom
246 pregleda 0 komentar(a)
Beransko kulturno ljeto, Foto: Tufik Softić
Beransko kulturno ljeto, Foto: Tufik Softić

Thunder Fest, pozorišne predstave, izložbe slika, promocije knjiga i časopisa, koncerti, likovna kolonija, šlaufijada, dani fudbala, samo su dio ovogodišnjeg, četrdesetog po redu, Beranskog kulturnog ljeta, koje počinje u ponedeljak, 1. jula, otvaranjem Ljetnje diplomatske škole.

Tim povodom organizovana je konferencija za štampu, na kojoj su se čule primjedbe na račun izdvajanja sredstava od strane Ministarstva kulture, koje je opredijelilo svega 10 hiljada eura Opštini Berane, za unapređenje kulture i uopšte stvaralaštva iz te oblasti.

Otvarajući konferenciju za novinare, Ivan Radević, direktor Turističke organizacije Berane objasnio je da se taj iznos odnosi za organizaciju Thunder Fest-a, dok će ostali programi biti finansirani iz opštinske kase.

Uprkos restriktivnim mjerama resornog ministarstva, kako je rečeno, Opština Berane je uložila ogroman napor u pripremi ovogodišnjeg bogatog programa manifestacije koja se odvija čedrdeseti put za redom.

U organizaciji Beranskog kulturnog ljeta učestvuju Polimski muzej, Centar za kulturu i Sekretarijat za Sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO sektorom.

Bonus video: