Karadaglić: Novogodišnji koncert za pamćenje

"Htio sam da crnogorska publika čuje jedan vrhunski sopran, jednog vrhunskog mandolinistu i da zajedno udružimo energije i u orkestarskim kompozicijama i sa solistima i da napravimo doživljaj koji će se dugo pamtiti. Mislim da smo u tome uspjeli", kazao je poznati gitarista
1733 pregleda 0 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: Krsto Vulović
Sa koncerta, Foto: Krsto Vulović

Sinoć je u Crnogorskom narodnom pozorištu održan Novogodišnji koncert na kome su nastupili Miloš Karadaglić (gitara), Ana Aglatova (sopran) i Avi Avital (mandolina) uz Crnogorski simfonijski orkestar, a pod dirigentskim vođstvom Ikera Sančesa.

Dvosatni muzički spektakl publika je pozdravila ovacijama i dugim aplauzom, a Miloš Karadaglić je kazao da će ovu godinu pamtiti upravo po ovom koncertu, saopšteno je iz CNP-a.

“Glavna ideja za ovaj koncert je da napravimo zaista gala concert i da damo prostor nekim od najljepših kompozicija koje postoje u repertoaru za klasičnu muziku. S obzirom da sam ja Podgoričanin, mene publika zna, a pošto je ovo novogodišnji koncert želio sam da ljudi, muzičari koje mnogo volim i kao ljude i kao muzičare pozovem da dođu i učestvuju sa mnom na ovom koncertu. Htio sam da crnogorska publika čuje jedan vrhunski sopran, jednog vrhunskog mandolinistu i da zajedno udružimo energije i u orkestarskim kompozicijama i sa solistima i da napravimo doživljaj koji će se dugo pamtiti. Mislim da smo u tome uspjeli", rekao je Karadaglić.

Karadaglić
Karadaglić(Foto: Krsto Vulović)

Reakcija publike je, kako ističe, nešto što će pamtiti dugo vremena.

"Atmosfera u Crnogorskom narodnom pozorištu je zaista bila nekako posebna, svečana, puna prelijepe pozitivne energije i to mi daje želju da nastavimo na ovom pravom putu, da uvijek budemo otvoreni prema svijetu i da taj svijet dolazi kod nas jer u tome je suština. Muzika je jezik cijelog cvijeta, u muzici se svi razumijemo i moji gosti su to večeras pokazali", zaključio je Karadaglić nakon koncerta.

Dirigent Iker Sančes nije krio oduševljenje.

Sančes
Sančes(Foto: Duško Miljanić)

“Mislim da smo imali veoma posebne trenutke. Rad sa orkestrom je bio nevjerovatan. Obično, kada radim s neki novim orkestrom, treba nam neko vrijeme da se upoznamo ali s ovim orkestrom sam sazrio jako brzo i ovaj koncert je bio vrhunac naše zajedničkog rada.” On je najavio da će, na njegovu radost, ponovo saradnjivati sa Crnogorskim simfonijski orkestrom u martu. “Uzbuđen sam što ću ovdje biti malo duže i što ću imati priliku da ponovo radim sa njima", rekao je Sančes.

Mandolinista Avi Avital je rekao da su ga lijepa atmosfera i topla dobrodošlica ostavile bez riječi.

Avital
Avital(Foto: Duško Miljanić)

"Ovo je vrijeme blagoslova, najljepše moguće vrijeme za održati koncert. Srećan sam što sam bio dio ovog koncerta, tim prije što sam, kao što sam rekao na konferenciji za medije, primijetio mnogo sličnosti sa svojom zemljom – generalna toplina, ritam i taj neki osjećaj familijarnosti koji sam odmah osjetio u Crnoj Gori", istakao je Avital.

Ana Aglatova je rekla da je bila nervozna jer nastupa pred pubikom koja je ne poznaje, ali da je povezanost koja se odmah stvorila učinila da nervoza nestane i ostane samo čist osjećaj stvaranja.

Aglatova
Aglatova(Foto: Duško Miljanić)

“Vaša publika je nevjerovatna. Odmah sam se zaljubila u vas, jer sam osjetila vašu ljubav i zato je pjevati za vas bilo ogromno zadovoljstvo za mene. Kada sam osjetila toliku ljubav od publike, željela sam da dam najviše od sebe. Takav poklon koji sam dobila ovdje je ravan čudu. Vaš orkestar je nevjerovatan, tokom samih proba su mi pružili toliko podrške da se među nama stvorila povezanost koju ste mogli i da vidite", kazala je Aglatova.

Bonus video: