Karikature i monografija Darka Drljevića

Knjiga - monografija je izdata u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca u Zagrebu, a sufinansirao ju je grad Zagreb
332 pregleda 0 komentar(a)
Darko Drljević, Foto: Darko Drljević, Darko Drljević
Darko Drljević, Foto: Darko Drljević, Darko Drljević

Izložba karikatura Darka Drljevića biće otvorena danas u Podgorici u 18.30 časova u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović", a pola sata kasnije, u 19 časova biće promovisana Monografija ovog umjetnika.

Postavka obuhvata oko 30 nagrađenih radova, a izložbu će otvoriti istaknuti likovni stvaralac Luka Lagator. O knjizi će, pored Lagatora i autora, govoriti i novinar Radojica Bulatović. Moderator večeri biće glumac Danilo Čelebić, koji će i čitati Drljevićeve kratke priče i aforizme iz knjige. Izvođenjem klasične muzike na gitari veče će uveličati i uljepšati dr Srđan Bulatović, najavljuju organizatori događaja - Matica crnogorska i Narodna biblioteka "Radosav Ljumović".

Knjiga - monografija je izdata u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca u Zagrebu, a sufinansirao ju je grad Zagreb. Urednik knjige je Danilo Ivezić, predsjednik udruge Crnogoraca, a štampao je Skaner studio iz Zagreba.

Drljević je rođen 1962. godine u Kolašinu. Slobodni je umjetnik od 1997. Predsjednik je Udruženja karikaturista Crne Gore i ogranka evropskog Udruženja karikaturista (FECO Montenegro).

Bonus video: