Koncertom učenika zaokružiće “Muzički krug”

Projekat, koji se održavao u Podgorici, Bijelom Polju i Baru obuhvatio je rad sa mentorima i brojna predavanja
282 pregleda 0 komentar(a)
Plakat, Foto: Privatna arhiva
Plakat, Foto: Privatna arhiva

Edukativne radionice i koncerti pod imenom „Muzički krug“ od septembra su okupljale učenike nižih i srednjih muzičkih škola u projektu podržanom na konkursu Ministarstva prosvjete pod nazivom „Slijedi snove za uspjehe nove“ danas će finalizovati koncert u podgoričkom Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”, u 20 časova.

Nakon 7. segmenta Muzičkog kruga, koji se tokom ovog vikenda odvijao u podgoričkoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“, kroz radionicu kamernog orkestra koju je vodila profesorica Irena Vuković, i publika i muzički pedagozi, ali i budući mladi muzičari biće u prilici da vide rezultate rada sa mentorima koji će kroz raznovrsni repertoar večerašnjeg koncerta predstaviti svoj talenat i posvećenost muzici.

Projekat, koji se održavao u Podgorici, Bijelom Polju i Baru obuhvatio je rad sa mentorima i brojna predavanja. Sa darovitom djecom radili su istaknuti pedagozi te solisti i kamerni muzičari: Vili Ferdinandi, Petar Obradović, Žana Lekić, Tatjana Krkeljić, Nataša Popović, Veljko Belević, Šule Jovović, Mladen Popović i Enes Tahirović, a nakon svake radionice polaznici su održali i koncert. Zanimljiva predavanja o fenomenu muzičke kreativnosti te graditeljstvu instrumenata održali su Jelena Martinović Bogojević i Miodrag Bogić, a Enes Tahirović pričao je i o pravcima razvoja džeza.

Na večerašnjem koncertu polaznici će svirati kompozicije Mocarta, Betovena, Bruha, Griga, Popera, a nakon dvije džez numere Orkestar mladih „Muzički krug“ sviraće pored Hajdnove Kinder simfonije i djela crnogorskih kompozitora Cvetka Ivanovića (Andante piacevole) i Senada Gačevića-Dimitrija Golemovića (Igra alaturka).

Bonus video: