Konkurs za pjesnike do prvog jula

Za nagradu "Ratkovićevih večeri poezije", za pjesnike do 27 godina, potrebno je u šest primjeraka dostaviti rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu
352 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih manifestacija, Foto: Zoom
Sa jedne od prethodnih manifestacija, Foto: Zoom

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je juče konkurs za nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji traje od 23. marta do 1. jula.

“Za nagradu ‘Risto Ratković’ mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Ponovljena izdanja i izbori, ne mogu konkurisati za nagradu”, kazao je direktor JU RVP Kemal Musić.

On je objasnio da predloge mogu slati izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, te da su zainteresovani dužni da dostave šest primjeraka knjige koju predlažu za nagradu.

“Na konkurs za nagradu ‘Ratkovićevih večeri poezije’ za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti, u šest primjeraka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu. Sve predloge dostavljati na adresu: Javna ustanova ‘Ratkovićeve večeri poezije’, Ulica Muha Dizdarevića bb, 84 000 Bijelo Polje - Crna Gora, sa naznakom ‘Za konkurs Ratkovićevih večeri poezije’”, kazao je Musić.

Bonus video: