Kotorska uprava podržala projekat humorista - Vijesti.me
TEATAR 303 IDE “U SUSRET MJESNIM ZAJEDNICAMA”

Kotorska uprava podržala projekat humorista

Projekat Teatra 303 usmjeren je ka afirmaciji potencijala, tradicije, kulturne posebnosti Kotora, te aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture i valorizacije kulturnog potencijala.

Predstava Teatra 303
Predstava Teatra 303 (Foto: Teatar 303)

Poznata kotorska humoristička pozoripna grupa Teatar 303 po treći put kreće sa projektom “ U susret mjesnim zajednicama”.

“Na naše veliko zadovoljstvo ovog puta je projekat prošao na konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Opštine Kotor.  Sekretarijat za kulturu Opštine Kotor nam je odobrio sredstva u iznosu od 4.345 eura. Sredstva će biti utrošena na realizaciju izvođenja velike i scenski  zahtjevne predstave-komedije “Hotel Promaja” sa 12 glumaca i  muzičkom pratnjom.”- kazao je juče osnivač i vođa Teatra 303 Dragan Buzdovan – Buki.

Prema njegovim riječima, projekat Teatra 303 koga je podržala lokalna uprava usmjeren je ka afirmaciji potencijala, tradicije, kulturne posebnosti Kotora, te aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture i valorizacije kulturnog potencijala te opštine sa uključenom željom za podršku zaštiti ljudskih prava  dolaskom umjetnika “na vrata” licima sa posebnim potrebama.

“Ideja je da Teatar 303 dolaskom u  mjesne zajednice, omogući starijoj  populaciji da  bez većeg fizičkog napora i  bez posebnih finansijskih izdataka, uživa u zabavnoj humorističkoj predstavi. Ovakvim projektom želimo da što širi krug naših sugrađana mimo centra grada,  osjete duh pozorišta u svojim mjestima i  da na taj način oživimo Domove kulture i  dokažemo da ti objekti mogu služiti  svrsi za koju su i bili građeni, te da oni počnu okupljati mještane pružajući im slične vidove zabave -pozorište, književne večeri,  film, folklor i drugo.”-pojasnio je Buzdovan. U ovom trećem po redu serijalu, Tatar 303 će sa svojom najnovijom hit-predstavom posjetititi Risan, Škaljare, Dobrotu, Radanoviće, Prčanj i Nalježiće. 

TEATAR 303
Detalj iz predstave(Foto: Teatar 303)


“Odabrali smo mjesne zajednice koje imaju domove kulture ili slične   prikladne prostore u kojima se može igrati ovakva predstava. Za sve  posjetioce nastupi su besplatni. Nakon završene pozorišne predstave planiramo razgovor sa publikom  kroz koji želimo neposredno da steknemo uvid u njihove utiske. Želimo  da čujemo primjedbe i pohvale i eventualno neke ideje za naš dalji rad  sa istim ili modifikovanim programima, a opet u skladu sa potrebama ove  populacije.”- istakao je Buzdovan.

Realizacija projekta počinje  3. februara u Nalježićima, 4.februara humoristi su na Prčanju, a 5. februara u Škaljarima. Sve  predstave počinju u 19 sati.

U predstavi “Hotel Promaja” igraju Nađa Pjetrović, Neđeljko Kustudić, Andrea  Marić,Vuk Jovanović, Jelena Šćepanović, Dragan Buzdovan, Damir  Pjetrović, Ivona Vukašinović, Zoran Dragović, Milica Kašćelan, Ilko Marović i Ranko Ristovski. Muzičku obradu predstave je uradio Stefan Čelanović, scenografija je djelo NVO"Meštar i furešta" za kostimografiju je zadužena Katarina Igić, tehničko vođstvo Jevto Žmukić, a scenario i režiju predstave  potpisuje Dragan Buzdovan.