Kotorski krug: Tabuizirane teme na dnevnom redu

Večeras počinje drugo izdanje festivala Kotorski krug, uz učešće istaknutih intelektualacai iz regiona i građana Kotora
1365 pregleda 0 komentar(a)
Ante Tomić, Foto: Savo Prelević
Ante Tomić, Foto: Savo Prelević

Kotorski krug, festival pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, drugi po redu počinje danas i trajaće do subote, 21. septembra. Programi manifestacije odvijaće se u Kulturnom centru Nikola Đurković.

Ova manifestacija ima za cilj diskusiju o važnim pitanjima umjetnosti i društva uz učešće istaknutih intelektualaca/ki iz regiona i građana/ki grada Kotora. Za teme “Kotorskog kruga” biraju se tabuizirane teme.

Drugog dana festivala, 18. septembra u Kulturnom centru u 21 čas održaće se promocija Queer zbornika Dušana Maljkovića o čemu će govoriti autor i publicista Marinko Vorgić.

Za 19. septembar u 20 časova planirano je da se u Kulturnom centru govori na temu Kultura dijaloga. Gosti tribine su srpski pisac i književni kritičar Teofil Pančić i dr Goran Jovanović, poznatiji kao Timur Tmurni.

Na temu Opasnost mita 20. septembra u 20 časova u Kulturnom centru govori Ivan Čolović, a u 21 čas o Položaju intelektualca govoriće hrvatski književnik Ante Tomić i Marinko Vorgić.

Organizatori Kotorskog kruga najavluju da će 21. septembra u 20 časova u Kulturnom centru na temu Moć riječi govoriti prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću i mr Ksenija Rakočević.

Manifestacija Kotorski krug pokrenuta je 2018. godine.

Bonus video: