Mladi muzičari Budve svom gradu

Koncertom u crkvi Santa Marija završen Muzički program Grada teatra
596 pregleda 0 komentar(a)
Sa koncerta u crkvi Santa Marija u Budvi, Foto: Grad teatar
Sa koncerta u crkvi Santa Marija u Budvi, Foto: Grad teatar

Čast da zatvori Muzički program ovogodišnjeg Grada teatra pripala je mladim muzičarima Budve, koji su se na ovom festivalu predstavili koncertom u crkvi Santa Marija.

Nadahnutim izvođenjem popularnih djela najvećih kompozitora, J.S.Baha, L.V. Betovena, P.I.Čajkovskog, V.A. Mocarta i S.Helera, budući virtuozi opravdali su i naslov svog programa, “Mladi muzičari Budve svome gradu”. Tako je festivalska publika imala priliku da čuje Anu Pavlović(truba), Marka Minića (truba), Evgeniju Gribkovu (klavir), Matiju Molčanova (klavir), Milicu Srzentić (klavir), Mariju Zečević (klavir),Anđelu Vlaović (flauta), darovite učenike Muzičke škole u Budvi, koji će tek početi da grade svoje karijere. Nagrada za njihov sjajan nastup na Gradu teatru bile su ovacije i oduševljenje publike i njihovih sugrađana koji su došli da ih podrže.

Kako je nakon koncerta izjavila profesorica flaute Ana Molčanov Brajak, ona je vrlo ponosna na svoje učenike, kao

i na trideset godina postojanja budvanske Muzičke škole, a ovaj nastup na festivalu bio je i prva značajna prilika da se na pravi način javno prezentuje koliko dara i znanja imaju ovi đaci.

“Vidjeli smo da je crkva Santa Marija bila prepuna, nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su željeli da čuju ovaj koncert, ali mi, nažalost, rijetko imamo takvu priliku da pokažemo koliko možemo, i ovaj nastup je zaista bio velika satisfakcija za našu djecu. Srce mi je puno, jer znam koliko to znači za njihov entuzijazam u daljem učenju i radu, i nemam dovoljno riječi da opišem njihovu i moju radost. Iza ovog koncerta je mnogo njihovog iskustva i mnogo njihovih nastupa da bi sve bilo ovako profesionalno urađeno, i da bi se ovi mladi muzičari predstavili sa ovako ozbiljnim repertoarom. To su vrlo respektabilni mladi ljudi koje ja uzuzetno poštujem, oni više nisu djeca u muzičkom smislu, i ja duboko vjerujem da mnoge od njih, ako nastave sa ovakvim učenjem, očekuju velike karijere”, izjavila je Ana Molčanov Brajak.

Za Nikolu Vučkovića, direktora budvanske Muzičke škole, koncertom na Gradu teatru ovi učenici su svojim profesionalizmom i talentom pokazali da su pravi mladi umjetnici. “Jako mi je drago što su upravo oni zvanično zatvorili muzički dio ovogodišnjeg festivala, a predstavili su se najbolji đaci iz određenih klasa. Kraj koncerta je bio malo neobičan, imali smo a kapela vokalnu grupu, koja se uspješno prezentuje i van granica naše zemlje, tako da smo prikazali jedan šarenoliki program. Predstavili su se učenici od kojih su mnogi učestvovali na takmičenjima, oni pripremaju i nastupaju tokom cjele godine, i mislim da su na ovom koncertu bili briljantni. Zbog toga se nadam da saradnja budvanske Muzičke škole sa Gradom teatrom postane tradicionalna, i volio bih da se to ostvari”, istakao je Nikola Vučković.

Svoj dio programa na koncertu u crkvi Santa Marija imala je i klapa „Primorkinje“: Ivona Bućin, Elizaveta Stojanova, Petra Vujanović, Anastasija Kaluđerović, Lena Malezić, Iva Otašević, Tijana Nikolić i Nađa Delibašić, koja je takođe

"Režim ljubavi" zatvara pozorišni segment festivala

Pozorišni dio 32. izdanja festivala „Grad teatar“ biće zatvoren danas, na sceni između crkava, u 21 čas, predstavom „Režim ljubavi“. Nakon 58 festivalskih dana i mnoštva različitih programa tačku na festival će staviti predstava u produkciji Ateljea 212 iz Beograda, rađena po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Bojana Đorđeva. Dramaturgiju potpisuju Dimitrije Kokanov i Tanja Šljivar, scenografiju je uradio Siniša Ilić, kostimografiju Maja Mirković, a kompoziciju Luka Papić.

U predstavi igraju: Sofija Juričanin, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić.

Bonus video: