Nastavlja se Zimska scena “Barskog ljetopisa”

Na podijumu sale hotela „Korali“ u Sutomoru, 17. januara biće postavljena jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta „Mrzim istinu!“ u produkciji Teatra TD koju je režirao Oliver Frljić
234 pregleda 0 komentar(a)
Program Zimske scene Barskog ljetopisa, Foto: Barski ljetopis
Program Zimske scene Barskog ljetopisa, Foto: Barski ljetopis

Mladi crnogorski muzičari Darja Samofalova i Vasilije Basarab nastupiće sjutra u Baru, u okviru januarskog muzičkog programa Zimske scene Barskog ljetopisa, u Dvorcu kralja Nikole u 20 časova.

“Radi se o izuzetno talentovanim umjetnicima, osvajačima brojnih državnih i međunarodnih priznanja koji će ovom prilikom interpretirati Betovenove, Listove i Rahmanjinovekompozicije pisane za klavir”, najavljuju organizatori te manifestacije.

Pozorišni program će prvog mjeseca 2019. godine biti u znaku regionalne produkcije. Naime, na podijumu sale hotela „Korali“ u Sutomoru, 17. januara biće postavljena jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta „Mrzim istinu!“ u produkciji Teatra & TD koju je režirao Oliver Frljić. U predstavi Frljić govori o sebi, u prvom licu, imenom i prezimenom i o svojoj porodici, a publika kao da je u gostima u njihovom domu, i prati ih u raznim traumatičnim etapama života. Uloge tumače Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković, a počeće u 20 časova.

Sa likovnim stvaralaštvom tri mlade crnogorske umjetnice Jelene Iličković Tomić, Jovane Vujanović i Tijane Vujović Barani će se upoznati 24. u mjesecu, u Dvorcu kralja Nikole u 20 sati. Izložbu će otvoriti dr Anastazija Miranović, selektorka likovnog programa Ljetopisa, a prezentacija njihovih radova je, kažu organizatori, “poput nastupa Samofalove i Basaraba je još jedan u nizu primjera već iskazane težnje selektorskog i organizacionog tima Festivala da podrži afirmaciju mladih i kvalitetnih barskih i crnogorskih stvaraoca”.

Posljednji januarski četvrtak proteći će u znaku džez muzike kada će gosti „Barskog ljetopisa“ biti članovi mladog beogradskog sastava „Trio flamenco“ koji će nastupiti 31. januara u Dvorcu kralja Nikole u 20 sati.

“Ovaj sastav, koji se do sada se nije mogao čuti u Crnoj Gori, barskoj publici prirediće pravi muzički užitak uz zvukove flamenka i džez obrade poznatih kompozicija”, ističe se u saopštenju Barskog ljetopisa. Svi programi Zimske scene su besplatni, osim predstava za koje se karte, po cijeni od 5 eura, već mogu rezervisati pozivom ili porukom na broj telefona 068/278-760.

Bonus video: