Novi umjetnički festival na Žabljaku od 19. do 23. avgusta

480 pregleda 1 komentar(a)
Wild Beauty Art, Foto: KotorArt
Wild Beauty Art, Foto: KotorArt

Novi festival umjetnosti pod nazivom “Wild Beauty Art”, održaće se na Žabljaku tokom iduće sedmice, od 19. do 23. avgusta.

“Kroz ovaj projekat, ekipa koja gotovo dvije decenije realizuje ‘KotorArt’ pruža još aktivniji doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi najkvalitetnije umjetničke i kulturne sadržaje, ne samo u Kotoru i drugim primorskim mjestima, već od ove godine i na sjeveru Crne Gore, tačnije na Durmitoru”, istakli su organizatori i dodali da, na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa Kotor Artom, očekuju uspjeh i ovog festivala.

“Vjerujemo da ćemo pažljivo osmišljenim programom uspjeti da nestvarno lijepe ambijente Crnog jezera i drugih lokacija Durmitora uveličamo dodatnom vrijednošću koju nosi istinska umjetnost. Uz saradnju sa divnim ljudima iz ovog kraja, potpuno smo uvjereni da će platforma ‘Wild Beaty Art’ imati uspješno ‘vatreno krštenje’ i da je pred njom svijetla budućnost”, istakli su iz PR službe Festivala.

“Wild Beauty Art” fokusiran je na Durmitor i Žabljak sa planiranim programima na Crnom jezeru, Sedlu, Savinom kuku, Mostu na Đurđevića Tari, UNESCO lokalitetu stećaka i drugim lokacijama u prirodi. Planirani programi pažljivo su osmišljeni kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, kako domaćoj tako i inostranoj.

“U saradnji sa lokalnim organizacijama među kojima je i Gorska služba, festival će ponuditi nekoliko dnevnih nastupa različitih sastava mlađih muzičara - ‘Gypsy Jazz Trio’ i ‘Mockingbirds’ na lokacijama kao što su Savin kuk, Sedlo i Stećci, dok će centralni večernji događaji počinjati od 19.30 časova na sceni na Crnom jezeru. Predviđeni su nastupi dua gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević koji će 19. avgusta svirati svoje nove kompozicije kao i originalne obrade tradicionalnih crnogorskih pjesama. Za 20. avgust je planiran nastup vodećeg džez sastava iz Mađarske ‘Bágyi Balázs New Quartet’. Na istom mjestu, kao finale prvog festivala, 23. avgusta, predviđen je klavirski resital jednog od najrenomiranijih pijanista današnjice, profesora na Univerzitetu u Majamiju, Kemala Gekića”, navodi se u najavi festivala koji se organizuje uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i održivog razvoja, Turističke organizacije Žabljaka i podršku Nacionalnog parka Durmitor i Turističkog centra Durmitor.

Bonus video: