O iracionalnom ponašanju čovjeka

Izložba “Pogled kroz dugu”, crnogorskog slikara Darka Đurovića, biće otvorena danas u Zagrebu
850 pregleda 0 komentar(a)
Rad "Iracionalizam", Foto: Privatna arhiva
Rad "Iracionalizam", Foto: Privatna arhiva

Izložba crnogorskog slikara Darka Đurovića biće otvorena danas u Zagrebu u Evropskom domu u 19 časova, a trajaće do 25. februara. Biće izloženo 25 slika, ulja na platnu i lesonitu, pod nazivom “Pogled kroz dugu” u kojima se autor bavi iracionalnim ponašanjem čovjeka.

“Jedan posve mladi crnogorski umjetnik, Darko Đurović, pokazao je crnogorskoj javnosti svoja figuralna, veoma sadržajna i jezgrovita slikarska istraživanja, sa kojim se u budućnosti veoma ozbiljno mora računati”, kazao je poznati crnogorski umjetnik Slobodan Bobo Slovinić, dok istaknuti likovni kritičar Dejan Đorić kaže da je Đurović “jedan od najvećih, ne samo crnogorskih, balkanskih, evropskih, nego i svjetskih slikara fantastike”.

Đurović je rođen 1982. godine u Podgorici. Završio je Srednju likovnu školu Petar Lubarda na Cetinju i Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića.

Član je ULUCG od 2006. godine. Živi i radi u Podgorici. Ovo mu je do sada 13. samostalna izložba i prvo predstavljanje u Zagrebu, a imao je i više kolektivnih. Nagradu “Milunović, Stijović, Lubarda” za sliku, dobio je 2012. godine.

Bonus video: