Ovacije za "Don Kihota" na Barskom ljetopisu

Reprizna igranja su večeras i sjutra, te 10. avgusta na ljetnjoj pozornici Doma kulture, s početkom u 21:30. Pred podgoričkom publikom “Don Kihot” će premijerno biti izveden 20. septembra i od tada će biti na stalnom repertoaru Gradskog pozorišta
961 pregleda 0 komentar(a)
Sa izvođenja predstave, Foto: Radomir Petrić
Sa izvođenja predstave, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.07.2019. 12:06h

Na Ljetnjoj pozornici Doma kulture sinoć je premijerno izvedena ovogodišnja pozorišna produkcija "Barskog ljetopisa" - predstava "Don Kihot" , koprodukcija Ljetopisa i Gradskog pozorišta iz Podgorice. U režiji uglednog regionalnog reditelja Andraša Urbana, po autorkom tekstu Vedrane Božinović, glumačka postavka bila je isključivo ženska - Branka Femić Šćekić, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović, Vanja Jovićević i Anđelija Rondović., koje su na kraju izvođenja bile ispraćene ovacijama i vraćane na bis nekoliko puta.

Iz legendarnog Servantesovog romana, Urban je uzeo tek srž: on je smjelim zahvatom publici priredio na momente veoma neugodno suočavanje sa teretom predrasuda, stereotipa i tribalnih dogmi koje današnja Crnogorka nosi, bez obzira što kalendar pokazuje da je ovo 2019. godina.

Muziku za komad komponovala je Irena Popović Dragović, a interpretirali su je pijanistkinja Ana Vukazić i Milena Kankaraš na bubnjevima. Scenografiju je postavila Smiljka Šeparović Radonjić, a kostimi su djelo Line Leković.

Reprizna igranja su večeras i sjutra, te 10. avgusta na ljetnjoj pozornici Doma kulture, s početkom u 21:30. Pred podgoričkom publikom “Don Kihot” će premijerno biti izveden 20. septembra i od tada će biti na stalnom repertoaru Gradskog pozorišta.

Bonus video: