Počinje karneval u Tuzima

Organizatori poručuju da su pripremili bogat program, a manifestaciju će otvoriti dokumentarni film
1128 pregleda 0 komentar(a)
Logo karnevala Koret, Foto: Karneval Koret
Logo karnevala Koret, Foto: Karneval Koret

Tradicionalni i jubilarni 25. karneval u Tuzima "Karnevali - Koret 2020", biće održan u periodu od 21. do 25. februara, a organizatori poručuju da su pripremili bogat program.

Manifestaciju će otvoriti dokumentarni film "25 godina karnevala" koji će 21. biti prikazan u Kulturno-informativnom centru "Malesija" u 19 časova. “Noć humora i satire” sa specijalnim gostima biće upriličena drugog dana karnevala, takođe u KIC-u "Malesija" u 19 časova. Dnevni događaj, "Dječiji karneval” održaće se 23. u 13.30 časova u Tuzima, a "Bal pod maskama" na programu je 24. februara u restoranu Troja u 20 časova.

Glavna povorka i karneval bazar će zatvoriti ovogodišnju manifestaciju u Tuzima, u utorak 25. februara, u 18 časova.

"Ove godine, prvi put, za vrijeme karnevalskih večeri organizovaće se i 'Karneval bazar' u Tuzima, koji će biti zatvoren nakon povorke i muzičkog programa. Na ovoj manifestaciji redovno učestvuju i naši karnevalski prijatelji iz drugih karnevalskih gradova Crne Gore i regiona, čime ova manifestacija dobija širi regionalni karakter. U pitanju je kulturni događaj koji okuplja veliki broj posjetilaca, a ove godine očekujemo posjećenost od preko 4.000 građana", ističu organizatori u najavi.

Oni dodaju i da su, zahvaljujući svojim aktivnostima, prepoznati i na međunarodnom planu.

"Naše udruženje djeluje u kontinuitetu punih 25 godina njegujući ovaj dio kulturne baštine na ovom području. Zahvaljujući dosadašnjem uspjehu na domaćem i međunarodnom planu, udruženje Karnevali - Koret je punopravan član Međunarodne federacije karnevalskih gradova (FECC). Takođe, udruženje Karnevali - Koret je osnivač Federacije karnevalskih gradova Crne Gore", podsjećaju oni.

Bonus video: