Poljska i njemačka predstava na FIAT-u

Tokom šestog dana manifestacije publika će moći da pogleda izvođenja “Ciganskog odreska” i “Cezar odlazi u rat”
312 pregleda 0 komentar(a)
Poster FIAT-a
Poster FIAT-a

Predstave iz Njemačke i Poljske obilježiće šesti dan Festivala internacionalnog alternativnog teatra FIAT 2019. godine.

Njemačka predstava “Ciganski odrezak” biće izvedena u 19 časova u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike “Titex”).

Režiju i dramaturgiju potpisuje Nada Kokotović, a igraju: Katarina Valdau, Neđo Osman i Zejhun Demirov. “Predstava je nastala na osnovu dva teksta ‘Katzenstrew’ Stefana Horvata, koji se suočava sa terorom od 4. februara 1995. godine, a u kojem su četvorica Roma iz Obervarta izgubila život, i tekst Elfride Jelinek povodom tog zločina”, navode u najavi organizatori.

Poljska predstava “Cezar odlazi u rat”, u režiji Cezara Tomaševskog, biće izvedena u 21 čas, na Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”. U ovoj predstavi uloge igraju Mičal Dembinski, Veronika Krovka, Oskar Malinovski, Bartos Ostrovski i Lukas Stavarzik.

“Ovaj komad predstavlja rediteljevu biografiju, napisanu za četiri glumca i pijanistu”, dodaje se u najavi. U okviru filmskog programa u ‘Kolektoru’ će u 23 časa biti prikazan i film “Blade Runner” Ridlija Skota.

Muzički program počinje u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće, kada nastupa DJ Lazar, mladi muzičar iz Podgorice koji je nedavno „uplovio” i u svijet produkcije.

Bonus video: