Predstava koja nikog ne ostavlja ravnodušnim: "Sobe" se izvode ponovo 13. i 16. januara

Autorski tim istraživao je i progovorio o temama koje su sveprisutne u Podgorici, a čini se da ih svi potiskujemo i zanemarujemo
523 pregleda 0 komentar(a)
"Sobe", Foto: Ana Kašćelan
"Sobe", Foto: Ana Kašćelan

Intrigantna predstava Sobe nastala u produkciji Dramskog studija Prazan prostor koja se izvodi u prizemlju jedne starovaroške kuće, a počinje na vratima Sahat kule izvodi se 13. i 16. januara od 20.00h.

Predstava koju je po tekstu Ilije Đurovića režirao Mirko Radonjić po mnogo čemu je specifična.

Osim autentičnog prostora izvođenja i činjenice da je u pitanju u potpunosti nezavisna produkcija i alternativna kulturna scena samo 25 osoba može da gleda predstavu koja traje nešto više od dva sata i po dosadašnjim reakcijama publike nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Autorski tim istraživao je i progovorio o temama koje su sveprisutne u Podgorici, a čini se da ih svi potiskujemo i zanemarujemo.

Pavle Prelević, Aleksandar Gavranić, Stevan Vuković i Slaviša Grubiša vode publiku na jedno nepredvidivo putovanje.

Svi zainteresovani mogu rezervisati ulaznice putem FB stranice Dramski studio Prazan prostor.

"U pitanju je grupni rad i iskrena i intimna potreba da se ova priča ispriča. Mislim da je važno da će svako ko živi u ovom gradu i ovoj zemlji moći da prepozna određene fenomene koji ga muče. Pristup tekstu je i bio nahranjen tom potrebom da progovorimo o fenomenima koje prepoznajemo kod sebe i oko sebe. Nadam se da će i ljudi koji dođu da nam se pridruže na tom putovanju moći da otkriju neke nove nivoe", kazao je reditelj Mirko Radonjić.

"Prvi put kad sam pročitao tekst imao sam osjećaj da mi se utroba prevrnula i odmah sam javio reditelju da želim da radim. Tekst govori o Podgorici, a ja sam iz Podgorice, osjećam se kao da sam te likove već vidio, kao da ih poznajem i osjećam potrebu da još više saznam o tim ljudima", kazao je glumac Pavle Prelević.

Bonus video: