Predstava „Pad” u Kotoru

Komad je rađen u produkciji Centra za kulturu Svilajnac, po tekstu Branislave Ilić i Kokana Mladenovića, a glume: Jelena Blagojević, Branislav Trifunović i Nina Nešković
637 pregleda 0 komentar(a)
Predstava "Pad", Foto: Migo
Predstava "Pad", Foto: Migo

Predstava „Pad“ reditelja Kokana Mladenovića biće izvedena danas u Kotoru, u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 20 časova.

Komad je rađen u produkciji Centra za kulturu Svilajnac, po tekstu Branislave Ilić i Kokana Mladenovića, a glume: Jelena Blagojević, Branislav Trifunović i Nina Nešković.

“Svake godine na gradilištima pogine veliki broj radnika. Reditelj je izabrao da priču predstavi iz ugla djevojčice čiji je otac poginuo na gradilištu. Problem stradanja radnika koji uglavnom rade ‘na crno’ bez ikakvih prava i osiguranja aktuelan je svuda u svijetu. Za sve te smrti niko nije uhapšen, niti kažnjen, niti je ijedno gradilište zatvoreno. ‘Pad’ kao naslov nije samo metafora fizičkog pada glavnog junaka koji strada u predstavi, nego govori o stanju u društvu u kome su stradanja radnika i ekstremna socijalna raslojavanja normalna i uobičajena pojava”, navodi se u opisu predstave.

Bonus video: