Premijera predstave “Aura”

“Bavimo se temom društva naspram pojedinca, pitanjem ljubavi, stvaralaštva, zajednice, odnosa unutar zajednice, pitanjem odgovornosti, stradanja i mladosti koja je svojom svojstvenom energijom spremna da ruši sve granice"
462 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Predstava „Aura“ po dramskom tekstu Sare Đurović i u režiji Nevene Rajković biće premijerno izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, u 20 časova. Projekat je rezultat koprodukcijske saradnje JU “Zahumlje” iz Nikšića i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, Univerziteta Crne Gore.

“Bavimo se temom društva naspram pojedinca, pitanjem ljubavi, stvaralaštva, zajednice, odnosa unutar zajednice, pitanjem odgovornosti, stradanja i mladosti koja je svojom svojstvenom energijom spremna da ruši sve granice. Vrijeme u predstavi traje pet godina i obuhvata Ianov život neposredno prije burnog perioda rastanka sa ostalim članovima benda i njegovom porodicom, preko burnih godina provedenih na svirkama, preko prvog albuma i probijanja benda na top listama i konačne smrti autora”, navodi rediteljka. U predstavi igraju: Stevan Vuković, Pavle Prelević, Jelena Laban, Jelena Šestović, Jovan Krivokapić, Vukan Pejović, studenti II godine glume u klasi profesora Branislava Mićunovića. Dramaturgiju je, takođe, radila Sara Đurović, produkciju Edin Jašarović, Jelena Šoškić i Vojislav Vojo Krivokapić. Reditelj supervizor na projektu je red. prof Branislav Mićunović, saradnica na glumačkim zadacima je Julija Milačić, za muziku je bio zadužen Nemanja Bečanović, kostimografkinja je Marta Garčević.

“Specijalnu zahvalnost u realizaciji projekta duguju: Veliboru Damjanoviću, Dragici Milić, Vojislavu Voju Krivokapiću i red. prof Branislavu Mićunoviću na njihovoj angažovanoj pomoći. Projekat je realizovan uz pomoć finansijskih sredstava obezbijeđenih putem Konkursa za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Ministarstva finansija Crne Gore i Konkursa za sufinansiranje projekata i programa za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva Ministarstva kulture Crne Gore”, navodi se u saopštenju povodom premijere.

Bonus video: