Promocija zbirke pjesama Lejle Kašić u Sarajevu - Vijesti.me
"DANI JURISLAVA KORENIĆA"

Promocija zbirke pjesama Lejle Kašić u Sarajevu

Pjesnikinja iz Podgorice predstaviće se u okviru četvrtog festivala “Dani Jurislava Korenića” u Kamernom teatru 55

Lejla Kašić
Lejla Kašić (Foto: Privatna arhiva)

Promocija zbirke dvadesetrogodišnje pjesnikinje Lejle Kašić iz Podgorice biće upriličena u okviru četvrtog festivala,,Dani Jurislava Korenića’’ u nedjelju, 15. decembra u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Lejla Kašić je u novembru prošle godine objavila svoju prvu knjigu, zbirku poezije,,Moja Crvena’’ u izdanju Obodskog slova. Od tada, poslije promocije u Podgorici, uslijedile su promocije u Budvi, Cetinju, Bijelom Polju, Beogradu, i sada Sarajevu.

“Promociju zbirke u Sarajevu sam imala na umu još od objavljivanja knjige, ali dok sam ja čekala pravi trenutak da se ona realizuje, trenutak je odabrao mene. Dobila sam poziv od uvaženog bosanskohercegovačkog glumca i direktora Kamernog tetara 55 Emira Hadžihafizbegovića. Imajući na umu dobru reputaciju tog avangardnog pozorišta, koja je zasnovana na višedecenijskoj tradiciji dobrih predstava i drugih projekata koji se u njemu realizuju, kao i ugled koji Hadžihafizbegović uživa zahvaljujući svom temeljitom pristupu radu i karijeri koja govori sama za sebe, znala sam da je to najbolja moguća prilika da se moja prvobitna zamisao o predstavljanju svog rada u Sarajevu ostvari”, saopštila je Kašić, koja smatra da je izuzetna čast imati priliku da svoje stvaralaštvo predstavi u okviru pomenutog festvala.

“Festival Dani Jurislava Korenića omaž je jednom od najistaknutijih pozorišnih reditelja na prostoru bivše nam domovine, Jugoslavije, koji je i osnivač Kamernog teatra 55. Pojaviti se u okviru manifestacije koja je posvećena jednom takvom imenu i na mjestu sa kojeg je potekla plemenita ideja o njegovanju kulture kao esencije društva, velika je čast i privilegija, ali i odgovornost, jer treba opravdati svoju kompetentnost pojavljivanja na takvom događaju”, ističe Kašić.

“Najvažniji i najljepši element svakog mog nastupa je emotivna konekcija koju nastojim da ostvarim sa prisutnima. Priželjkujem i očekujem dobru vibraciju da publikom, jer volim kada osjetim da su zaista pristuni, da poezija struji njihovim bićem, te da suštinski osjećaju svaku moju riječ, bilo da ih ona nasmije ili zaboli. Nema novca kojim se može kupiti vrijednost tih, za mene, katarzičnih trenutaka kada osjećam da je moja misija ispunjena”, zaključila je Lejla.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Kultura