Prvi internet Regionalni festival teatra za djecu od 8. do 16. aprila

Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 17 časova, pogleda predstave devet regionalnih teatara
635 pregleda 0 komentar(a)
Prvi internet Regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST, Foto: Gradsko pozorište Podgorica
Prvi internet Regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST, Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Prvi internet Regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST, koji se organizuje online, biće održan od 8. do 16. aprila, najavljuje Gradsko pozorište Podgorica.

Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 17 časova, pogleda predstave devet regionalnih teatara.

"Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regiona prihvatilo, novu akciju koja omogućava djeci u vrijeme izolacije da prate pozorišne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, predstave će biti vrednovane glasovima publike, takozvanim lajkovima", saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica koje će se na feestivalu predstaviti komadom "Čarobnjak iz Oza".

Pozorište "Boško Buha" iz Beograda prikazaće "Malu sirenu", Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke predstavlja "Avanture maloga JUJU", Pozorište mladih iz Novog Sada "Lepoticu i zver" , Pozorište mladih iz Sarajeva predstavu "Kekec", Dečije pozorište Subotica "Par cipela", Malo pozorište "Duško Radović" iz Beograda "Strašne priče braće Grim", Pozorište "Pinokio" donosi predstavu "Knjiga o džungli", a Crna Gora ima i još jednog predstavnika - Festival pozorišta za djecu iz Kotora sa projektom "Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi".

"Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine ovaj festival jednim od najznačjnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada. Pilot prijekat festivala već je generisao nova promišljanja i mogućnosti dalje nadgradnje ovakve prezentacije predstava i saradnje profesionalnih dječijih pozorišta", ističe se u saopštenju Gradskog pozorišta.

Bonus video: