Raičević imala četiri uspješna koncerta u Italiji

Crnogorska operska pjevačica bila je pozvana da bude gost na koncertu italijanskog pijaniste Maurizija Mastrinija kojeg je pratio crnogorski gudački orkestar “Nuova"
742 pregleda 0 komentar(a)
Milica Raičević, Foto: Privatna arhiva
Milica Raičević, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska operska pjevačica Milica Raičević vratila se iz Italije gdje je imala četiri uspješna nastupa.

Naime, ona je bila pozvana da bude gost na koncertu italijanskog pijaniste Maurizija Mastrinija kojeg je pratio crnogorski gudački orkestar “Nuova”.

Prvi zajednički nastup imali su 25. jula u Panikaroli na Internacionalnom muzičkom festivalu “Green music” koji okuplja poznate zvijezde klasične muzike, a Milica je imala priliku da i prošle godine nastupi na ovoj manifestaciji.

Dan kasnije pjevala je u Sorentu, a dva koncerta imala je u Materi.

“Neposredno pred polazak, desila mi se prehlada koju sam tokom cijelog boravka morala liječiti. S obzirom na pomenutu situaciju i okolnosti, ‘izborila’ sam se i mogu reći da sam zadovoljna kako su protekli koncerti. Što je najvaznije, Maestro Mastrini i Maestro Scibilia su i više nego zadovoljni radom i saradnjom kako sa mnom, tako i sa članovima orkestra “Nuova” koji su, i ovoga puta, pokazali visoki stepen profesionalizma”, ispričala je utiske iz Italije Raičević.

To što su crnogorski muzičari na čelu sa Raičevićevom ostavili utisak najbolje dokazuje činjenica da se već pravi plan za kraj ove i početak sljedeće godine kada bi se organizovala mini turneja po gradovima Evrope.

“Nijesu samo italijanski muzičari bili zadovoljni nama, već je i publika lijepo reagovala na nas. Bili smo im interesantni, a i svidjelo im se naše muziciranje”, pohvalila se Raičević, ističući da će joj posebno u sjećanju ostati posljednji koncert sa ove turneje.

“Bila sam odmornija, prehlada se malo povukla i onda je sve bilo kako treba”, zaključila je ona.

Bonus video: