Scenu Studio u CNP otvara "Smrt i djevojka"

Komad po tekstu Arijela Dorfmana, u režiji Gorana Bulajića, bio je posebno izazovan za ansambl koju čine mladi crnogorski glumci Julija Milačić, Miloš Pejović i poznati bosanskohercegovački glumac, prvak Kamernog teatra 55 Dragan Jovičić
416 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnje konferencije za medije, Foto: Krsto Vulović
Sa jučerašnje konferencije za medije, Foto: Krsto Vulović

Premijerom predstave “Smrt i djevojka” večeras će biti otvorena adaptirana Scena Studio u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP).

Komad po tekstu Arijela Dorfmana, u režiji Gorana Bulajića, bio je posebno izazovan za ansambl koju čine mladi crnogorski glumci Julija Milačić, Miloš Pejović i poznati bosanskohercegovački glumac, prvak Kamernog teatra 55 Dragan Jovičić.

On je posebno istakao da se glumačka vještina kuje upravo na kamernim scenama:

"Na ovoj sceni nema laganja, sve se vidi i prepoznaje", rekao je on, a sa time se usaglasila i mlada glumica ističući veliko zadovoljstvo zbog rada i saradnje sa ovom ekipom.

Milačić je kazala da joj je kako zbog dramaturških zahtjeva, tako i zbog same tematike rad na ovom procesu bio prilično izazovan i težak, ali se nada da je “boje svog kluba”, odnosno pozorišne kuće odbranila kako se i očekivalo kada joj je ukazana prilika da igra Paulinu Salas preko koje pruža publici uvid u komad iz perspektive žrtve određenih događaja koje je rat donio sa sobom.

Jovičić je pohvalio mladu crnogorsku glumicu riječima da ona “nosi” ovu predstavu, a da su Pejović i on njeni stubovi koji uobličavaju radnju iz perspektive zločinca, odnosno mučitelja i sa aspekta pravosudnog sistema.

Otvaranje Scene studio na kojoj se radovi izvode od oktobra 2017. godine bio je povod i da ministar kulture Crne Gore posjeti CNP tokom jučerašnje konferencije za medije.

On je istakao da je država opredijelila 120.000 eura kako bi ovaj prostor “postao multifunkcionalan, kompaktan, opremljen savremenom audio, video i rasvjetnom opremom”.

Takođe, povećan je kapacitet ovog prostora, pa sa teleskopskim tribinama ima 135 mjesta za gledaoce.

Bonus video: