Snimljena "Elegija lovora" na Durmitoru

Završeno je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Dušana Kasalice
1057 pregleda 0 komentar(a)
Sa snimanja: Frano Lasić, Foto: Luka Barajević
Sa snimanja: Frano Lasić, Foto: Luka Barajević

Snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma “Elegija lovora”, prema scenariju i u režiji mladog crnogorskog autora Dušana Kasalice, završeno je prošle sedmice, na Durmitoru.

Sa snimanja
Sa snimanja(Foto: Luka Barajević)

Radnja filma pratiuglađenog univerzitetskog profesora Filipa, u interpretaciji Frana Lasića koji odlazi sa suprugom na odmor.

Sa snimanja
Sa snimanja(Foto: Luka Barajević)

“Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom i monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvati sa neobičnom lakoćom. Filip bježi od problema u malo selo i duboku šumu, gdje će sresti majku i zaljubiti se u djevojku koja je nekada bila zmija”, navodi se u opisu filma.

Sa snimanja: Ekipa filma
Sa snimanja: Ekipa filma(Foto: Luka Barajević)

Glumačku ekipu, pored Lasića, čine: Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović. Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, montažerka Jelena Maksimović, a producentkinja je Jelena Angelovski.

Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi “Script Station” tokom filmskog festivala “Berlinale” i “CineLink” u Sarajevu. “Elegija lovora” nastaje u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji sa Non Aligned Films iz Beograda. Projekat je podržao Filmsko centar Srbije.

Bonus video: