Summer SAXperience do 15. avgusta

Međunarodna ljetna škola i festival saksofona počinju danas u Herceg Novom
270 pregleda 0 komentar(a)
Poster
Poster

Četvrta međunarodna ljetna škola i festival saksofona “Summer SAXperience” koji organizuje Međunarodni festival saksofona “Belgrade SAXperience” počinje danas i trjajaće do 15. avgusta u Herceg Novom.

“Ljetna škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u ljetnoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih delova Evrope i svijeta. Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.

Profesori su istaknuti svjetski saksofonisti Eva Barthas (Francuska), Gabor Bunford (Srbija), Uki Ovaskainen (Finska) i Milan Savić (Srbija).

Summer Saxperience omogućava polaznicima da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole.

U toku Ljetnje škole biće organizovan i Međunarodni festival saksofona Summer SAXperience, na kome nastupaju profesori škole sa gostima.

Bonus video: