Večeras virtuelno otvaranje Tradicionalne izložbe ULUCG - Vijesti.me
MINISTARSTVO KULTURE

Večeras virtuelno otvaranje Tradicionalne izložbe ULUCG

"U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće", navodi se u sapštenju Ministarstva kulture

Izložba ULUCG
Izložba ULUCG (Foto: Ministarstvo kulture)

Večeras u 20 časova na You Tube kanalu Ministarstva kulture biće upriličeno virtuelno otvaranje 75. Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće", navodi se u sapštenju Ministarstva kulture.

U saradnji sa Ministarstvom kulture, ULUCG odlučilo se na virtuelnu prezentaciju postavke poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"U cilju prevencije od virusa COVID-19. Izložba ove godine obuhvata djela 102 umjetnika, članova ULUCG, a imajuću u vidu njen dug kontinuitet i brojnost izlagača, spada u red najznačajnijih likovnih smotri u našoj zemlji", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture Crne Gore, a generalni sponzor Plantaže d.o.o. 

"S obzirom na aktuelne okolnosti, u organizaciji ovogodišnje postavke posebnu zahvalnost upućujemo firmi „3D Montenegro“, ali i muzičarima, Milošu Boškoviću i Nedeljku Pejoviću, koji će večeras uveličati virtuelno otvaranje izložbe", zaključuje se saopštenju Ministarstva kulture. 


Najčitanije iz sekcije Kultura