Laban iza spuških rešetaka - Vijesti.me
DEPORTOVAN IZ BEOGRADA

Laban iza spuških rešetaka

Boris Laban je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i šest mjeseci zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave

ZIKS, Zatvor
ZIKS, Zatvor (Foto: Zoran Đurić)

Boris Laban (38), jedan od osuđenih članova narko-mreže Pljevljaka Darka Šarića, ostatak kazne izdržavaće u spuškom zatvoru.

Laban, koji je optužen za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu prije par dana deportovan je iz Beograda u Spuž. 

"U organizaciji NCB Interpol Podgorica izvršen je transfer Borisa Labana (38) iz Berana, iz Srbije u Crnu Goru", kazala je "Vijestima" portparolka Uprave policije Tamara Popović.

Ona je pojasnila da je Labanu presudom bjelopoljskog Višeg suda od decembra 2014. godine dozvoljeno izdržavanje kazne u Crnoj Gori.

Laban je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i šest mjeseci zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

On je oglašen krivim da je kao član kriminalne grupe, čiji je je jedan od organizatora bio Darko Šarić, učestvovao u transportu velike količine kokaina iz Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope.

Transfer Labana realizovan je uz podršku Posebne jedinice policije.


Najčitanije iz sekcije Zabava