Lagerbek: Francuzi imaju malo slabosti, ali možemo do podviga - Vijesti.me
ISLANĐANI SANJAJU

Lagerbek: Francuzi imaju malo slabosti, ali možemo do podviga

Lars Lagerbek
Lars Lagerbek (Foto: Reuters)

Jedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda Lars Lagerbek rekao je danas da je teško pronaći slabosti u igri Francuske, predstojećeg rivala njegove ekipe na Evropskom prvenstvu, ali da i pored toga njegova ekipa može do podviga i plasmana u polufinale.

"Kod svakog rivala prije meča želite da pronađete dobre i loše strane, a kod Francuza je veoma teško pronaći slabosti u igri. Ne mislim da je mnogo bitno to što su im neki igrači suspendovani, jer oni imaju jako kvalitetan sastav. Mislim i nadam se da možemo od njih da zatražimo odgovore na neka pitanja. Imaju izuzetno napadački stil igre i tu vidim našu priliku", rekao je Lagerbek.

"Naš cilj je da pobijedimo svaku utakmicu i da na svakoj damo 100 odsto naših mogućnosti. Možda zvuči kao kliše, ali koncentrisani smo samo na Francuze".

Island će se u nedelju od 21.00 u Sen Deniju sastati s domaćin šampionata Francuskom u četvrtfinalu.

"Moramo da se koncentrišemo na našu igru. Bitno je da vidimo šta možemo da uradimo s loptom kada oni nisu dobro postavljeni. Napredovali smo u ovom segmentu protiv Engleske, a sada protiv Francuske želimo da budemo još bolji", rekao je Lagerbek.

Na konstataciju novinara da je predstojeća utakmica za njega jedna od najvećih u karijeri, Lagerbek se djelimično složio.

"Teško je reći... Kada si na nekom velikom turniru ti si kao u balonu. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija. Naravno, kada imaš priliku da u jednoj utakmici prođeš u narednu fazu, kao što je to sada slučaj, svakako ovaj meč postaje jedan od najvećih čiji sam bio učesnik", kazao je on. 


Najčitanije iz sekcije Zabava