Lauda: Fetel može da bude bolji od Šumahera - Vijesti.me
PRIJETI ŠUMIJU

Lauda: Fetel može da bude bolji od Šumahera

\"On teoretski može da osvoji više titula od Šumahera, jer ako sjedne u pravi bolid u pravom trenutku, on je svakako sposoban za to\", rekao je Lauda

Sebastijan Fetel
Sebastijan Fetel (Foto: Reuters)

Dvostruki svjetski prvak Formule 1 Sebastijan Fetel mogao bi da bude uspješniji od slavnog Mihaela Šumahera, smatra Austrijanac Niki Lauda.

Šumaher, koji se povukao 2006, a onda se vratio prošle godine, osvojio je pet uzastopnih naslova sa Ferrarijem od 2000. do 2004. godine.

Niko drugi u Formuli jedan nije osvojio pet titula, a samo je osam vozača osvojilo dva puta krunu svjetskog prvaka od 1950.

Na pitanje smatra li da Fettel može da osvoji još koji naslov, Lauda, koji je bio prvak 1975. i 1977. odgovorio je potvrdno.

"On ima sve uslove da opet bude šampion. Ako bude imao ovakav bolid, ako nastavi da ovako vozi i ako mu se karijera bude i dalje ovako razvijala, onda je to sigurno", kazao je Lauda.

"On teoretski može da osvoji više titula od Šumahera, jer ako sjedne u pravi bolid u pravom trenutku, on je svakako sposoban za to", dodao je Lauda.


Najčitanije iz sekcije Zabava