Legendarni Derik Džiter se povlači na kraju sezone - Vijesti.me
BEJZBOL

Legendarni Derik Džiter se povlači na kraju sezone

On je napisao da je prije nekoliko mjeseci shvatio da bi predstojeća sezona mogla da mu bude posljednja u karijeri.

Derik Džiter
Derik Džiter (Foto: Beta AP)

Igrač Njujork Jenkisa Derik Džiter objavio je danas da će se na kraju sezone povući na kraju sezone, čime će se okončati jedna od najvećih karijera u istoriji najslavnijeg kluba u bejzbolu.

Kapiten Jenkija ima 39 godina, igra na poziciji šortstopa a danas je objavio dugačko pismo u kome je kazao da će mu 2014. biti posljednja godina u igračkoj karijeri.

Učesnik 13 Ol star susreta doveo je Njujork Jenikse do pet titula šampiona MLB, ali je prošle sezone odigrao samo 17 utakmica, pošto se oporavljao od slomljenog članka lijeve noge, koga je slomio tokom plej-ofa 2012. godine.

"Osjećam to u srcu. Sezona 2014. će mi biti posljednja kao profesionalnog igrača bejzbola. Izvukao sam najviše moguće u životu igrajući bejzbol i ne žalim apsolutno ni za čim", napisao je Džiter.

On je posljednja veza sa moćnim timom Jenkisa, koji je osvojio tri uzastopne titule od 1998. do 2000. godine. Džiterovi dugogodišnji saigrači Marijano Rivera i Endi Petit povukli na kraju prošle sezone.

"Prošla godina mi je bila teška. Imao sam gomilu povreda i tada sam shvatio da sam počeo da se mučim sa stvarima koje su mi uvijek bile lake. Uvijek sam sebi govorio samo jednu stvar - kada bejzbol budem počeo da doživljavam više kao posao, to će biti trenutak da krenem dalje", napisao je Džiter.

On je napisao da je prije nekoliko mjeseci shvatio da bi predstojeća sezona mogla da mu bude posljednja u karijeri.

"Kada sam ta razmišljanja podijelio sa prijateljima i porodicom, svi su mi rekli da ne pričam ništa dok ne budem apsolutno, 100 odsto siguran. E pa, ne mogu biti sigurniji", napisao je Džiter.


Najčitanije iz sekcije Zabava