\"Lokalni vampir\" otvorio podgorički Cineplexx - Vijesti.me
u velikom sjaju

\"Lokalni vampir\" otvorio podgorički Cineplexx

Osnovna cijena ulaznica za 3D filmove radnim danim je 4,80 eura, a vikendom pet

Cineplexx, digitalizovani bioskop sa salama za 3D projekcije, sinoć je u velikom sjaju, sa crvenim tepihom otvoren u Delta sitiju.

Podgoričanima je zatvaranje bioskopa zbog renoviranja teško palo, što se moglo zaključiti na osnovu velike gužve pred ulazom i bezuspješnim pokušajima hostese da objasne da se karte neće prodavati prije 20 časova.

Iako je većina javnih ličnosti došla pred sam početak filma “Lokalni vampir”, bilo je i onih koji su uživali u koktelu, među njima glumci Petar Burić i Žana Gardašević, muzičar Slobo Kovačević, LGBT aktivista Zdravko Cimbaljević... Većina njih je i ranije gledala 3D filmove, pa su sa oduševljenjem reagovali na otvaranje bioskopa u Podgorici.

“Budžeti svakog od nas su različiti, ali mi se čini da su cijene optimalne, samim tim što su za 3D filmove”, rekla je za “Vijesti” Žana Gardašević, koja se nada da će se filmovi prikazivati i tokom dana.

Isto mišljenje o cijenama ima i Cimbaljević, direktor LGBT Foruma progres:

“Cijene su zadovoljavajuće, takve su bile i prije 3D filma. Nijesu se puno izmijenile, što je meni veoma bitno, jer sam prvo pitao za cijene. Vidim da je i ponuda u prodaji i uslugama bolja. Redovni sam gost bioskopa i ovu modernizaciju su priželjkivali ljubitelji filma. Nadam se da će uskoro biti dostupan svim građanima u Crnoj Gori, a ne samo u Podgorici”, kazao je on.

“Renoviranje bioskopa je izvanredna stvar, pogotovo jer smo dobili šansu da pratimo novu tehnologiju, ne zato što je 3D film bolji, već zato što je aktuelan u svijetu. Svi filmovi se generalno rade u toj tehnologiji. S obzirom na to da Podgorica i Cetinje gravitiraju prema Delti i ovom novom bioskopu, onda je vrlo lijepo da dobijemo šansu da ono što je u Njujorku normalno, bude i kod nas. Cijene su malo veće nego ranije, ali su manje nego što su inače u svijetu”, izjavio je tokom koktela slikar Tiho Vujović, koji će već sjutra otići da pogleda film “Konan”.

Slobo Kovačević, crnogorski muzičar je rekao da, zbog mnogobrojnih obaveza, nema vremena za filmove, a povodom otvaranja bioskopa kaže:

“Oduševljava me ovaj potez i ja ovo pozdravljam. Za nekoga ko je pravi pacijent i potrošač bioskopa, mislim da su cijene prihvatljive”.

Osnovna cijena ulaznica za 3D filmove radnim danim je 4,80 eura, a vikendom pet

A film koji će u narednim danim pogledati glumac i pjevač Slavko Kalezić je “Tri musketara”.

“Cijene su OK. Možda je pet eura za vikend malo naduvano, ali dobro. U svakom slučaju drago mi je što ću od sada i kod nas moći da gledam filmove u 3D verziji”, kazao je on.

Nakon koktela Cineplexx je otvoren projekcijom “Lokalnog vampira”, uz prisustvo ekipe koja je realizovala ovaj film na čelu sa rediteljem Branko Baletićem.

Cijene do pet eura

Osnovna cijena ulaznica za 3D filmove radnim danim je 4,80 eura, a vikendom pet.

Obezbijeđeni su popusti za pojedine kategorije gledalaca, pa će studenti od ponedjeljka do četvrtka i djeca (nedjeljom i ponedjeljkom) filmove gledati za 3,80 eura. Za grupne posjete ulaznica je 3,40, dok će osobe sa invaliditetom kartu plaćati po cijeni od 3,20 eura.

Skuplje su i ulaznice za filmove bez treće dimenzije i kreću se od dva eura koliko osoba sa invaliditetom treba da izdvoji za 35mm projekciju, do 3,80 koliko će vikendom koštati karta za 2D digital.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare najavljene su “prave američke kokice”, a one koje su se služile tokom svečanog otvaranja bile su istog ukusa kao domaće.

Informacije o ulaznicama i repertoaru mogu se pronaći na sajtu bioskopa cineplexx.me.


Najčitanije iz sekcije Zabava