Lovćenski planinski maraton okupio 400 takmičara - Vijesti.me
u čast nezavisnosti

Lovćenski planinski maraton okupio 400 takmičara

Mi smo od starta imali ambiciju da napravimo manifestaciju koja će pokazati da je Lovćen planina njegovog okruženja, kazali su organizatori

Drugi lovćenski planinski maraton koji PK Kapetan Angel organizuje u čast Dana Nezavisnosti okupio je 20. maja na Ivanovim Koritima oko 400 takmičara.

Na stazama dužine 38, 20, i 3 kilometra pored domaćih bili su takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Holandije i Nigerije, a rekreativnom stazom dužine 7 kilometara šetali su predstavnici diplomatskog kora i Vladini zvaničnici.

Promoter maratona bila je Crnogorska Olimpijka Slađana Perunović koja je i otvorila Drugi Lovćenski planinski maraton.

Iz kluba organizatora kazali su da ih raduje što je takmičenje okupilo veliki broj ljubitelja sporta i prirode, ali i da je lijepo što ovu manifestaciju zvaničnici počinju doživljavati kao nešto što mogu iskoristiti da dođu sa saradnicima ili prijateljima do Lovćena i vide što je ponuda te planine u odnosu na okolne planine.

“Mi smo od starta imali ambiciju da napravimo manifestaciju koja će pokazati da je Lovćen planina njegovog okruženja, a prvenstveno četiri opštine koje ga okružuju Cetinja, Budve, Tivta i Kotora. Danas su ovdje bili gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović sa saradnicima, predsjednik opštine Tivat Dragan Kankaraš i predstavnici opštine Kotor. Posebnu čast svojim dolaskom ukazale su nam ambasadorke SAD-a i Ukrajine u Crnoj Gori, Sju Kej Braun Oksana Sljusljarenko i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović koji je na Ivanovim Koritima bio sa porodicom. Američka ambasadorka je čak prošla cijelu rekreativnu stazu od sedam kilometara,a u načelu smo,na prijedlog ambasadorke Sljusljarenko, dogovorili da uskoro organizujemo šetačku turu za diplomatski kor”, kazao je Dragan Marković iz PK Kapetan Angel.

Policajci, planinari, atletičari, rekreativci...

On se zahvalio JU Lovćen Bečići koja je i ove godine pomogla organizovanje Lovćenskog maratona i za sve učesnike i posjetioce obezbjedila ručak, kao svim sponzorima koji su doprinjeli da se manifestacija što bolje organizuje.

Organizatori su imali podršku crnogorske policije čija je hilikopterska jedinica bila na Ivanovim Koritima i Vojske Crne Gore.

Prvu stazu, dugu 38 kilometara najbrže su prošli od omladinaca Maksim Stolica PK Subra, Miloš Perišić i Vladimir Lagator iz PK Kapetan Angel.
Od 400 takmičara među kojimaje bilo pripadnika Vojske Crne Gore, policije, planinara, atletičara, rekreativca, njih oko 90 je u različitim kategorijama, dobilo medalje. Najbržih petoro na svim stazama dobili su i robne nagrade.

Prvu stazu, dugu 38 kilometara najbrže su prošli od omladinaca Maksim Stolica PK Subra, Miloš Perišić i Vladimir Lagator iz PK Kapetan Angel, seniori Gardović Janko iz PK Subra, Miljković Miodrag iz niškog Železničara i Vidaković Darko – Niskogorci iz Igala. Kod mlađih veteran najbolji je bio Milović Željko iz Atletksog kluba, kod starijih veteran I zlato je osvojio Radović Bobo iz Kapetan Angela, kod starijih veterana II Novaković Milenko iz PK Gorica, a Kraljević Lazo iz PK Kapetan Angel dobio je zlato u kategoriji stariji veterani III 70+.

Na istoj stazi u ženskoj konkurenciji naljbolje su u kategoriji seniorki bile Sanja Rudović iz PK Kapetan Angel, Anja Pavlović iz PK Komovi i Aleksandra Zečević iz PK Vjeverice, u kategoriji mlađe veteranke zlatom se okitila Krgović Tatjana iz Gorice.

Na drugoj stazi dužine 20 kilometara u kategoriji stariji dječaci najbolji je bio Braunović Mihailo iz Bjelasice, u kategoriji omaldinaca Dejan Vujičić iz PSK Javorak, Nemanja Stojković – Bjelasica i Milan Đukanović – Cetinje. Miloš Todorović iz Atletskog kluba, Dragan Zvicer – Cetinje i Zoran Vukadinović iz PK Kapetan Angel bili su najbolji u kategoriji seniora, a kkod mlađih veterana najbolje rezultate postigli su Slavoljub Miladinović iz Atletskog kluba, Radan Damjanović iz Nikšića i Aleksandar Marinović iz PK Kapetan Angela. U kategoriji stariji veteran I najbolji su bili Željko Miranović iz Cetinja i Željko Pjerotić iz PK Kapetan Angel, kod starijih veterana II Branislav Ljesar i Vladimir Borozan iz Kapetan Angela i Gušo Murat iz BPD Maglić Goražde, a kod starijih vetrana III Đoko Papić iz Atletskog kluba.

U ženskoj konkurenciji na ovoj stazi najbolje su bile među starijim djevojčicama Ana Jovović sa Cetinja, kod omladinki Ljubica Radović iz Cetinja, Ksenija Sjekloća iz Kapetan Angela i Ema Fetahović iz rožajske Jelenčice. U kategoriji seniorki najbolje su bile Novoić Suzana sa Cetinja, Joanna Oparaji Silvia iz Nigerije i Jelena Jovanović iz PK Danilovgrad. U kategoriji mlađih veteranki najbolje su bile Daliborka Davidović iz Nikšića, Košuta Rozina iz Podgorice i Silvana Mašanović sa Cetinja. Kod starijih veteranki i najbrže su prešle stazu Zorica Plamenac i Ljiljana Pjerotić iz PK Kapetan Angel i Stanka Lazarević iz kotorskih Vjeverica,dok su u kategoriji starije veteranke II najbrže bile Cetinjanke Ljubica Marinović i Slavka Jovićević i Bosiljka Radonjić iz Tivta.

U kategoriji seniorki najbolje su bile Novoić Suzana sa Cetinja, Joanna Oparaji Silvia iz Nigerije i Jelena Jovanović iz PK Danilovgrad.
Na trećoj stazi, dugoj tri kilometra u kategoriji starijih djevojčica najbolje vrijeme imale su Jelena Uskoković iz Kapetan Angela i Tamara Popović iz Cetinja. Kod starijih dječaka najbolji su bili Cetinjani Dušan Đonović, Vasilije Kaluđerović i Aco Mrvaljević, u kategoriji dječaka Cetinjani Žarko Kaluđervoić, Simon Borilović I Miloš Drecun, a u kategoriji mlađi dječaci takođe su dominirali Cetinjani, prva dva mjesta pripala su Jovanu Kaluđeroviću i Mašanu Kaluđeroviću, a treće mjesto zauzeo je Vasilije Vujović iz nikšićkog Javorka.

Drugi dan manifestacije protekao je u znaku foto takmičenja koje je ove godine po prvi put organizovano.

Nagradni Foto session ,,Svijetla majska zora“ podrazumijevao je da učesnici naprave fotografiju sa obronaka Lovćena i to baš u svitanje zore ovogodišnjeg 21. maja.


Najčitanije iz sekcije Zabava