Marko Vujović novi svjedok saradnik? - Vijesti.me
TUŽILAŠTVO JAČA DOKAZE ZBOG SUMNJIVE PRODAJE ZEMLJE

Marko Vujović novi svjedok saradnik?

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Vujović je u ponedjeljak detaljno objasnio pred specijalnim tužiocem Lidijom Vukčević svoju, ali i ulogu drugih aktera sumnjive prodaje zemljišta

Marko Vujović
Marko Vujović (Foto: Savo Prelević)

Marko Vujović, kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja najvjerovatnije je novi svjedok saradnik u istrazi koju to tužilaštvo vodi u predmetu sumnjive prodaje zemlje na Jazu, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskog istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Vujović je u ponedjeljak detaljno objasnio pred specijalnim tužiocem Lidijom Vukčević svoju, ali i ulogu drugih aktera sumnjive prodaje zemljišta.

Ranije su status svjedoka dobili Igor Trnski i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača.

Na osnovu njihovih iskaza izdat je nalog za hapšenje Miloša Marovića i njegovog kuma Marka Vujovića.

Miloš je sin funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koga su saradnici tužilaštva navodno označili kao osobu koja je osmislila nezakonit posao u Budvi, a na osnovu koga je tamošnja opština oštećena za 1.400.000 eura.

U okviru ove afere osumnjičeni su bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, vlasnik budvanske firme “Megapromet” Miodrag Mitrović, bivša direktorka budvanskg Katastra Mirjana Marović, te procjenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević i Ljubiša Baćević upućeni u istražni zatvor. 


Najčitanije iz sekcije Zabava