Marković: Cilj Vlade je da učini Crnu Goru prepoznatom, jedinstvenom i složnom - Vijesti.me
"CETINJE IMA JEDNU OD NAJZNAČAJNIJIH ULOGA"

Marković: Cilj Vlade je da učini Crnu Goru prepoznatom, jedinstvenom i složnom

Marković je izrazio punu podršku Kraljevskom pozorištu Zetski dom u projektu rekonstrukcije i ukupne revitalizacije ove institucije, kao i Prijestonici u svim projektima čiji su ciljevi jačanje kulturne i istorijske svijesti i promocija Crne Gore

Duško Marković, Cetinje
Duško Marković, Cetinje (Foto: Vlada Crne Gore)

Cilj Vlade je i da učini Crnu Goru prepoznatom, jedinstvenom i složnom, a na taj način i prosperitetnijom u čemu Cetinje kao istorijska, kulturna i duhovna prijestonica ima jednu od najznačajnijih uloga, rekao je premijer Duško Marković.

Marković razgovarao je danas na Cetinju sa rukovodstvom Kraljevskog pozorišta Zetski dom – direktorom Slobodanom Božovićem, umjetničkom direktorkom Lidijom Dedović i predsjednikom Savjeta Nenadom Vujadinovićem.

Razgovaralo se o obogaćivanju kulturnih, edukativnih, turističkih i promotivnih sadržaja Pozorišta i njegovom povezivanju sa turističkom privredom i prosvjetom u okviru šireg projekta promocije Cetinja i Crne Gore u cjelini i jačanja identitetske svijesti posebno đaka i mladih.

Na sastanku je zaključeno da je zahvaljujući brojnim infrastrukturnim projektima, prije svega modernizaciji putne mreže, Cetinje danas lako i brzo dostupno i turistima i građanima Crne Gore.

"Ocijenjeno je da je nužno da takav razvoj na tehničkom nivou prati i unapređenje kulturne, prosvjetne, istorijske i turističke ponude Prijestonice i to prije svega novim saržajima i kreativnim iskoracima", kaže se u saopštenju.

Marković je izrazio punu podršku Kraljevskom pozorištu Zetski dom u projektu rekonstrukcije i ukupne revitalizacije ove institucije, kao i Prijestonici u svim projektima čiji su ciljevi jačanje kulturne i istorijske svijesti i promocija Crne Gore.

U tom procesu, ocijenio je predsjednik Vlade, Kraljevsko pozorište Zetski dom ima poseban značaj jer treba da dâ Cetinju novi sadržaj i udahne novi život.

"Zaključeno je da poseban operativni tim koji će činiti predstavnici Vlade, Prijestonice i Kraljevskog pozorišta Zetski dom do kraja ovog mjeseca sačini okvirni plan daljih aktivnosti na realizaciji dogovorenih projekata u okviru turisticke i vaspitno-obrazovne uloge Zetskog doma", navodi se u saopštenju iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali ministri kulture i održivog razvoja i turizma Janko Ljumović i Pavle Radulović i generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović, kao i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.


Najčitanije iz sekcije Zabava