Marković ostaje do kraja Lige šampiona - Vijesti.me
PRODUŽIO UGOVOR

Marković ostaje do kraja Lige šampiona

"Ostalo je da dogovorimo neke detalje, ali je 99 odsto sve dogovoreno, i tu neće biti nikakvih problema", kaže Marković za “Vijesti”.

Milan Marković
Milan Marković (Foto: Zoran Đurić)

Kapitenska traka ne mijenja vlasnika – Milan Marković će ponovo predvoditi odbojkaše Budvanske rivijere u Ligi šampiona, čime je uprava budvanskog kluba počela da sklapa mozaik za sljedeću sezonu.

Marković je bio jedan od igrača kojima je istekao ugovor, a novi dogovor je postignut do kraja nastupa Budvana u LŠ.

"To je bio moj uslov, da nakon Lige šampiona budem slobodan, i sa tim se saglasio predsjednik Miloš Marović. Ostalo je da dogovorimo neke detalje, ali je 99 odsto sve dogovoreno, i tu neće biti nikakvih problema", kaže Marković za “Vijesti”.

Dogovor sa Markovićem je tek prvi korak ka formiranju ekipe koja će ove sezone u LŠ igrati u grupi sa Berlinom, Lokomotivom iz Novosibirska i Češkim Budejovicama.

"Mislim da grupa nije loša, i treba, jednostavno, da imamo za cilj prolaz u drugu rundu LŠ ili da barem izborimo treće mjesto koje vodi u Kup CEV-a. Nadam se da ćemo napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu, odnosno da barem ponovimo pretprošlu sezonu kada smo ušli u eliminacionu fazu. Što se naše scene tiče, mislim da će Budvanska rivijera imati puno jaču ekipu od Budućnosti, tako da domaći trofeji ne bi trebali da se dovode u pitanje", dodao je 32-godišnji srednji bloker Budvana.

Marković je ponikao u Budućnosti, iz koje se, nakon četiri sezone, u Rivijeru preselio 2000. godine. U prvom boravku u Budvi osvojio je titulu prvaka Jugoslavije (2001), prvu za crnogorsku odbojku, potom i dva nacionalna Kupa (2001, 2002).

Marković se 2003. godine preselio u Olimpijakos, a u Grčkoj je po sezonu nosio dres i Patre i Kifisiasa. U Turskoj je igrao za Arkas, Galatasaraj i IBV Istanbul. U inostranstvu nije imao sreće da se okiti titulom u četiri finala, dva sa Olimpijakosom (prvenstvo i Kup), IBV Instanbulom (prvenstvo) i Galatasarajem (Kup).

Nakon sezone pauze zbog problema u leđima, pretprošlog ljeta se vratio u Budvansku rivijeru sa kojom je osvojio dvije duple krune u Crnoj Gori i pretprošle sezone izborio plasman u drugu rundu Lige šampiona.

U dresu reprezentacije bivše državne zajednice Srbija i Crna Gora upisao je oko 85 nastupa, a bio je dio selekcije koja je igrala na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine (pet mjesto). Ima osvojenu srebrnu medalju u Svjetskoj ligi 2005. godine. Za Crnu Goru je imao 15-tak nastupa.


Najčitanije iz sekcije Zabava