Markuš: Todorović mi prodao značku; Todorović: Ukrao mi je legitimaciju - Vijesti.me
PRETRESAO GRAĐANE I ODUZIMAO IM MARIHUANU

Markuš: Todorović mi prodao značku; Todorović: Ukrao mi je legitimaciju

“ Zajedno smo radili, on je obezbjeđivao skupštinski odbor, a ja državnu izbornu komisiju, a avgustu 2016. mi je prodao svoju legitimaciju, a davao mi je i njegov pištolj”, naveo je Markuš

Bojan Markuš
Bojan Markuš (Foto: Vijesti)

Podgoričanin Bojan Markuš (27) tvrdi da mu je policajac Tomislav Todorović (48) prodao svoju službenu legitimaciju za 300 eura.

To je rekao juče na početku suđenja, u procesu u kome je optužen da se lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao svoje sugrađane.

Todorović, međutim, tvrdi da to nije tačno, da mu je Markuš ukrao legitimaciju, te da nikada ne bi pretpostavio da će on to učiniti.

Markuš je, u svojoj odbrani, priznajući da je falsifikovao ispravu i lažno se predstavljao, istakao da ni u policiji, ni u tužilaštvu nijesu željeli da konstatuju to da je službenu legitimaciju kupio od policajca, navodeći da su htjeli da zaštite Todorovića od odgovornosti.

“ Zajedno smo radili, on je obezbjeđivao skupštinski odbor, a ja državnu izbornu komisiju, a avgustu 2016. mi je prodao svoju legitimaciju, a davao mi je i njegov pištolj”, naveo je Markuš.

Bojan Markuš
Bojan Markuš(Foto: Vijesti)

Dodao je i da su ga u policiji tukli kada je rekao da je od policajca kupio legitimaciju.

Markuš je istakao da je pretresao građane i oduzimao im marihuanu, jer je htio da učini dobro djelo, da nije nikoga udarao, ni maltretirao.

“Uradio sam to iz mržnje prema zločinima. Smatram da nijesam uradio ništa loše. Nijesam imao mogućnosti da upišem policijsku školu. Sva lica koja sam zaustavljao su imali narkotike, oduzimao sam im to što su imali, ništa više”, naveo je Markuš.

Todorović tvrdi da je tek kasnije, kada je na fejsbuku vidio sliku Markuša sa legitimacijom, posumnjao da mu je on ukrao, nakon čega ga je više puta zvao da mu je vrati, da neće biti nikakvih posljedica.

“On mi se kleo da je nije on uzeo, rekao mi da će da ode da skoči sa mosta ako mu ne vjerujem, onda sam ja prestao da ga cimam, jer nisam želio da ga nosim na duši, a nijesam bio siguran da je on”, naveo je policajac.

Policajac je priznao da je Markušu dao pištolj da se slika s njim, navodeći da je pogriješio, da u trenutku nije razmišljao, jer je znao da Markuš voli policijski posao.

“Zbog toga sam i disciplinski odgovarao”, naveo je Todorović.

On nije znao da odgovori na pitanja Markuša i njegovog advokata Damira Lekića zašto mu je dozvolio da se slika sa pištoljem, ako je sumnjao da mu je on ukrao legitimaciju, te rekao da ne zna da li imaju zajedničku fotografiju na kojoj su zagrljeni sa pištoljem u ruci Markuša.

Sutkinja Željka Jovović zabranila je pitanje šta bi se desilo sa disciplinskim postupkom koji je vođen protiv policajca da je rekao da mu je legitimacija ukradena, a ne izgubljena.

Lekić je prigovorio njegovom iskazu, ističući da svjedok pokušava da prikrije svoje učešće u događaju.

Advokat je predložio da se u nastavku postupka uradi psihijatrijsko vještačenje optuženog, kako bi se utvrdilo da li je optuženi mogao da shvati značaj izvršenja krivičnih djela.

Iako Markuš, kako je i sam potvrdio na suđenju, posebno ne voli drogu, izgleda da mu krađa nije strana.

Sutkinja je juče na suđenju pročitala izvod iz kaznene evidencije u kojoj je “lažni policajac” ranije uslovno osuđivan zbog krađe.

Suđenje je juče počelo nakon što tužilac Nikola Boričić nije prihvatio ponudu advokata da Markuš odradi kaznu u javnom interesu zbog izigravanja policajca.

Suđenje se nastavlja 12.marta.

Svjedoci: Nismo imali nikakvu drogu kod sebe

Svjedoci D.M. i M.R. tvde da nijesu imali nikakvu drogu, njih je Markuš pretresao na dvije lokacije u Podgorici. (odvojeni slučajevi).

D.M. je ispričao da se sa društvom našao, da su se družili, svirali i pili kada im je Markuš prišao i pretresao ih.

“Izgubio sam tada ličnu kartu, mislim da mi je on uzeo”, rekao je D.M.

Markuš je rekao da je samo jednu maloljetnu djevojku koja je bila u društvu tri mladića na Skalinama zamolio da se udalji od njih, jer je htio da je “skloni od tog društva koje je pilo i pušilo marihuanu”.

Dodao je i da je u jednu podgoričku banku išao da provjeri da li tamo radi mladić za koga zna da rastura drogu.


Najčitanije iz sekcije Zabava