Milan Rončević: Opraštam im, to su kukavice - Vijesti.me
Bivši drugovi tukli

Milan Rončević: Opraštam im, to su kukavice

On navodi da nije ni želio da prijavljuje napad, ali je to učinio narednog dana, jer su “oni iste noći prijavili njega”

Milan Rončević
Milan Rončević (Foto: Boris Pejović)

Podgoričanin Milan Rončević, kazao je juče za "Vijesti" da nije tačno da je njegov pištolj oteo neko iz ekipe koja ga je pretukla i njime ga izudarao.

On tvrdi da ga je Goran Vuković ili neko drugi iz tog društva, udario svojim pištoljem, tokom, kako je rekao, neravnopravnog obračuna ispred lokala "Frka" u Moskovskoj ulici.

Rončević, kojem je u tuči slomljena vilica, naveo je da su ga u noći između utorka i srijede ispred tog lokala napali Vuković, njegov bivši drug Ljubo Bojić i još pet mladića iz njihovog društva.

“Prije napada sa Bojićem sam se sreo na Starom aerodromu, ali smo samo razmijenili teške riječi. Bio sam sa još tri druga i nijesam čak dozvolio da ga neko zbog te svađe fizički napadne. Nakon toga je Bojić otišao u 'Frku' gdje je pio sa Vukovićem i njihovim drugovima, nakon čega su me u alkoholisanom stanju pozvali da dođem. Kada sam došao, na riječ jednog od njih, oni su me ispred opkolili kao kukavice, a dvojica su čak bila naoružana”, tvrdi Rončević.

On je naveo da su oko njega napravili krug, pojašnjavajući da je tek tada “izvadio gasni pištolj i pucao uvis kako bi ih natjerao da ga ostave na miru”.

“Jedan od njih, sa kojim sam bio najbolji, uhvatio me je rukama za pištolj i rekao - 'Roki, ne pucaj, povrijedićeš nekoga'... Tada je nastao metež, a dok smo se ja i on vukli oko pištolja, Vuković je pritrčao sa boka i udario me pravo u lice. Mislim da je to bio Vuković, a mislim da me udario pištoljem ili nečim drugim, ne znam. Možda me je udario i neko od trojice drugih iz te ekipe, nijesam do kraja siguran”, tvrdi Rončević.

On je poručio svojim nekadašnjim prijateljima da im “čestita na hajdučkom činu, ali i to da im oprašta”.

Rončević, koji se kući oporavlja od teških povreda, navodi da on nije ni želio da prijavljuje napad, ali je to učinio narednog dana, jer su “oni iste noći prijavili njega”.

Rončeviću je prije desetak dana neko zapalio dva automobila u dvorištu porodične kuće na Zlatici, a prije godinu i po preživio je četiri metka kada je još nepoznata osoba pucala na njega dok je ulazio u automobil na Starom aerodromu.


Najčitanije iz sekcije Zabava