Miloš Ćulafić karijeru nastavlja u Gaziantepu - Vijesti.me
ODBOJKA

Miloš Ćulafić karijeru nastavlja u Gaziantepu

Miloš Ćulafić
Miloš Ćulafić (Foto: Odbojkaški savez Crne Gore)

Nakon Francuske (Poatje i Arago de Set), Južne Koreje (Kepko u dva navrata), Rusije (Tjumenj), Katara (Al Rajan) i Ukrajine (Lokomotiva), Turska će biti šesta inostrana destinacija za Miloša Ćulafića, korektora odbojkaške reprezentacije Crne Gore. 

Najbolji crnogorski odbojkaš u 2009. godini, te najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2009/2010. kada je nosio dres francuskog Poatjea, potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim turskim prvoligašem Sahinbej Beledijem iz Gaziantepa.

"Sve se brzo desilo. Pokazali su interesovanje, poslali mi ugovor, malo sam razmišljao da li je to najbolja opcija za mene, i na kraju potpisao", kaže za „Vijesti“ Ćulafić, najbolji igrač MVP finala ovogodišnje Evropske lige, koju je Crna Gora osvojila.

Kako kaže Ćulafić, uz Mladena Majdaka i Ivana Rašovića, jedini crnogorski odbojkaš koji je osvajao titulu sa dva najbolja crnogorska kluba, Sahinbej Beledije je stabilan klub, koji redovno izmiruje ugovorne obaveze prema igračima.

"Uz to, liga je jaka, ima puno dobrih ekipa. Puno se ulaže u odbojku u Turskoj, a mnogo dobrih imena je i ovog ljeta otišlo tamo. Gaziantep je ušao u Super ligu Turske i odlučio je da se pojača, u želji da izbori optanak, eventualno se domogne i plej-ofa, ako se ukaže prilika. Pregovaraju sa nekim brazilskim primačem, doveli su još neke turske igrače iz Galatasaraja, i trener je Turčin, koji je prošle sezone vodio Ziratbanku (za koju je igrao Marko Bojić, prim.a.)".

"Ponavljam, sve se brzo izdešavalo, nisam još imao vremena da se do detalja upoznam sa novim klubom, ali ću i to uraditi od petka kada se priključim novim saigračima. U svakom slučaju za sada sam zadovoljan, ako odigram dobro, mogu da mi se otvore vrata za bolje opcije", zaključio je Ćulafić, koji je ponikao u ekipi Luke Bar, a prije odlaska u inostranstvo je nosio dres Budućnosti i Budvanske rivijere.


Najčitanije iz sekcije Zabava