Mrvaljević stao u repasažu - Vijesti.me
EP U DŽUDU

Mrvaljević stao u repasažu

Srđan Mrvaljević, nije uspio da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Burdimpešti, pošto je danas u repasažu kategorije do 81 kilogram poražen od Francuza Loika Pjetrija.

Mrvaljević
Mrvaljević (Foto: Reuters)

Najbolji crnogorski džudista, Srđan Mrvaljević, nije uspio da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Burdimpešti, pošto je danas u repasažu kategorije do 81 kilogram poražen od Francuza Loika Pjetrija.

Naš as se sjajnim nastupom u prvoj borbi revanširao Moldavcu Valeriju Duminikuu za poraz 31. marta na gran priju u turskom Samsunu, a ovoga puta je bacao rivala na juko i vazari, ne dopustivši mu ni promil šansi.

U drugoj borbi Mrvaljević je iponom nakon tri i po minuta eliminisao Alekseja Nefedova, 25-godišnjeg Rusa koji već dvije godine nastupa za Srbiju.

U okršaju za pobjednika prve grupe kostura od 40 džudista, nakon borbe bez poena, Mrvaljeviću se nije isplatio rizik i zlatnim poenom u produžetku izgubio je od Avtandila Črikišvilija. Gruzijac je kasnije osvojio titulu.

"Revanširao sam se Moldavcu, a potom sam pobijedio i Rusa koji se bori za Srbiju i ušao među osam boraca. Meč za polufinale sa Gruzijcem, novim šampionom Evrope, bio je najbolji na turniru i u toj borbi sam pružio trenutni maksimum. Vodio sam na kaznu do pred sami kraj, kad je izjednačio, a ja sam i tokom meča bio agresivniji i imao tri akcije koje su bile veoma blizu poenu, ali nažalost nisu dosuđene. Nakon neriješenog rezultata, u produžetku sam krenuo u požrtvovanu tehniku, a on je uspio da me dobije zlatnim poenom", rekao je za „Vijesti” 28-godišnji as nikšićkog Akademika.

Ipak, zaslužio je Mrvaljević plasmanom u četvrtfinale i priliku za medalju kroz repasaž, ali je Francuz Pjetri imao više svježine i dobio borbu iponom nakon nešto više od dva minuta.

"U repasažu više, zaista, nisam imao snage, pa je Francuz zasluženo slavio i stigao do bronze. Definitivno mi je forma u usponu i biću maksimalno spreman za avgust, kada se u Rio de Žaneiru održava Svjetsko prvenstvo. Žao mi je, moj cilj je medalja na svakom takmičenju, mada biti i sedmi u Evropi u ovako jakoj konkurenciji nije neuspjeh", zaključio je Mrvaljević.

U četvrtak, prvog dana borbi, Nikola Gušić je eliminisan u 1. kolu kategorije do 66 kilograma, a sjutra će na tatami preostala tri naša reprezentativca.

U kategoriji do 90 kilograma rival Predragu Stanjeviću biće Holanđanin Noel van't End, dok će se u istoj kategoriji Dimitrije Vukotić boriti sa Litvancem Karolisom Bauzeom.

U kategoriji do 100 kilograma, Novica Miloviću će se sastati sa Poljakom Tomašom Domanskim.


Najčitanije iz sekcije Zabava