Power to the People

2Cellos i prijatelji obradili pjesmu Džona Lenona

Projekat su popularni violončelisti radili sa sajtovima Google i YouTube, a uspjeli su da okupe izvođače sa svih krajeva svijeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 04:22h

Nakon hitova “SmootH Criminal” I “Silent Night”, dvojica hrvatskih violončelista Luka Šulić i Stjepan Hauser koji nastupaju pod imenom 2Cellos obradili su i hit Džona Lenona.

Riječ je o pjesmi “Power to the People” čiji su spot objavili na kanalu YouTube. Pored Luke i Stjepana u ovoj pjesmi pojavljuju se u druge zvijezde YouTubea, a kadrovi za video su snimljeni još ljetos u Jerusalimu.

Projekat su popularni violončelisti radili sa sajtovima Google i YouTube, a uspjeli su da okupe izvođače sa svih krajeva svijeta. Ono što im je zajedničko je činjenica da su se svi akteri spota globalno proslavili putem kanala YouTube.

Tako je vokal mlada izraelska pjevačica i glumica Marina Maksimilian Blumin, koju je u njenoj zemlji proslavio pjevački talent šou, a globalno YouTube. Klavijature je svirala jedanaestogodišnja pjevačica iz Kanade koja se proslavila obradom Gaginog hita “Born this Way” Marija Aragon, dok je na bubnjevima dvadesetpetogodišnji Cobus Potgieter, iz Južnoafričke Republike koji se, takođe, proslavio na YouTubeu zahvaljujući obradama hitova Džeksona, “Blinka 182” i drugih izvođača. Za spot je bio zadužen Izraelac Mika Orr.

Svi izvođači bili su oduševljeni projektom, opisali su kako su se zabavljali po ulicama Jerusalima i kazali da vjerno prikazuje njihove doživljaje.