Bedem korak ka statusu ozbiljnog festivala - Vijesti.me
UTISCI POZITIVNI

Bedem korak ka statusu ozbiljnog festivala

Šundić je saopštio da je po procjenama organizatora kroz Bedem prošlo 12 do 15 hiljada ljudi, a uvjeren je da bi ih bilo i više da nije bilo najavljenog nevremena, koje je na kraju ipak zaobišlo festival

Bedem fest
Bedem fest (Foto: Luka Zeković)

I pored sitnih tehničkih propusta i očekivanja da će se prodati više karata, organizatori Bedem festa zadovoljni su kako je prošlo ovogodišnje, šesto izdanje te manifestacije koje je zatvoreno u ponedjeljak rano ujutro i čije su zvijezde bili Josipa Lisac, Disciplin A Kitschme, KKN, Marčelo, Autogeni trening, Gospoda Glembajevi i mnogi drugi..

Bedem je ove godine zakoračio ka statusu ozbiljnog, velikog festivala za crnogorske prilike, proširio program i prostor, a generalni utisak posjetilaca i izvođača je vrlo pozitivan. Najveći problem organizatora bile su malverzacije sa ulaznicama i to što su se neki od posjetilaca na sve načine dovijali da uđu na festival besplatno.

"Bedem je definitivno postao regionalni hit, ovdje je bio krem jugoslovenske muzike, a svi su otišli prezadovoljni, ispraćeni na najdomaćinskiji mogući način. Da je bilo propusta, definitivno jeste. Malo je ljudski faktor popustio, ljudi izgleda nemaju naviku da kupe kartu i na taj način podrže manifestacije. Ali festival je obilježila ta energija koja se neće nikada ugasiti", izjavio je direktor festivala Petar Šundić.

On je saopštio da je po procjenama organizatora kroz Bedem prošlo 12 do 15 hiljada ljudi, a uvjeren je da bi ih bilo i više da nije bilo najavljenog nevremena, koje je na kraju ipak zaobišlo festival.

"Ovo je prva godina na ovom prostoru, tako da je na neki način ovo prvi, a ne šesti Bedem fest. Ovo je sve novo za nas,  velika lekcija. Bedem je sad krenuo u prvi razred osnovne škole i ima dosta toga da uči, ali utisci su generalno sjajni", dodao je Šundić. Ipak, neizvjesno je da li će festival i sljedeće godine posjetioce dočekati u ovom formatu, priznao je on.

"Prvo ćemo morati da obavimo konsultacije sa vlasnicima imanja i livada, jer su to ipak privatni posjedi. Ako bude volje... Ja se nisam ni u jednom trenutku pokajao kada je u  pitanju spuštanja na imanje Petrovića, ambijent me je fascinirao. U svakom slučaju, tvrđava je i dalje tu. Sad ćemo da se malo odmorimo, pa  krećemo u planiranje i pripremu sedmog Bedema. Ipak je uspostavljena  tradicija, to je festival sa dušom, kako su ga svi nazvali i definitivno ćemo naći snage da nastavimo dalje", uvjeren je Šundić.