Edo Maajka za "Vijesti": Znam da ćemo da razvalimo na koncertu u Podgorici - Vijesti.me
ČUVENI REPER PRED NASTUP NA CULTURE CLUB FESTIVALU

Edo Maajka za "Vijesti": Znam da ćemo da razvalimo na koncertu u Podgorici

"Svirao sam u Crnoj Gori na dosta festivala i u po kojem klubu, publika je uvijek bila odlična. Imam i dosta prijatelja tako da to uvijek bude kombinacija svirke i druženja sa ekipom koju ne vidim dugo"

Edo Maajka
Edo Maajka (Foto: Slobodnadalmacija.hr)

U okviru CC (Culture Club) festivala, a u susret Podgorica Art Festu, u Bokeškoj ulici u četvrtak 22. i petak 23. avgusta biće organizovan i muzički dio, a ulaz za sve zainteresovane će biti besplatan.

Pored bendova Parampaščad i Gift (23. avgust), pred podgoričkom publikom 22. avgusta nastupiće i DJ Mono i DJ Sem, a iste večeri od 23 sata prisutni će imati priliku da čuju i čuvenog muzičara Eda Maajku.

Edin Osmić koji se širom regiona proslavio kao jedan od začetnika hip hop škole, prvi put se u glavnom gradu Crne Gore predstavlja sa svojim bendom, sa kojim je prošle godine izdao album “Put u plus”.

O tom albumu, repertoaru koji je spremio, kao i trenutnoj situaciji na muzičkoj hip hop sceni, Edo Maajka je pričao za dodatak Kroz grad.

Publika u Podgorici vas odavno nije slušala uživo, kakvi su vaši utisci sa prošlih nastupa, kako u glavnom gradu, tako i Crnoj Gori generalno?

Odlični, svirao sam u Crnoj Gori na dosta festivala i u po kojem klubu, publika je uvijek bila odlična. Imam i dosta prijatelja tako da to uvijek bude kombinacija svirke i druženja sa ekipom koju ne vidim dugo.

U međuvremenu ste obogatili svoj repertoar novim pjesmama, hoće li biti teško napraviti listu onih koje će podgorička publika čuti? Šta pripremate za njih?

Ovo je prvenstveno promocija novog albuma sa bendom “Put u plus”, sviraćemo dobar set sa novim, ali i sa starim pjesmama. Te stare pjesme u ovoj postavi benda zvuče takođe jako zanimljivo i jedva čekam da nas čujete.

Još uvijek je aktuelan vaš posljednji album “Put u plus” koji su mnogi kritičari ocijenili kao najbolji u vašoj karijeri. Slažete li se sa njima?

Da.

Imali ste dosta zanimljive saradnje na tom albumu, možemo li očekivati još takvih “udruživanja snaga” u budućnosti?

Nadam se, meni je užitak pozvat nekog na pjesmu ko će je oplemeniti. Sav taj proces rada na pjesmi sa nekim je odličan i uvijek se može dosta naučiti, a i napraviti. Očekujte dosta saradnji i featova.

Kako su mnogi mediji istakli, vaša karijera je na neki način doživjela punoljetstvo, s obzirom na to da ste prvi album objavili 2001. godine. Kada se osvrnete, na šta ste najponosniji i da li biste nešto sada uradili drugačije?

Bio sam neuk oko biznis strane, volio bih da sam znao malo bolje. Ima ljudi koji su dobri i u kreativni i u biznisu, meni je to drugo oduvijek slabije išlo.

Kao neko zbog koga su mnogi počeli da slušaju hip hop, prvenstveno zbog tekstova sa jakim porukama, kako gledate na nove podžanrove te muzike poput trepa, koja je danas popularna među mlađom publikom? Da li se među njima mogu naći izvođači koji su vrijedni?

Ima dobrih trep izvođača i ‘new skulera’, jako puno, da ih sad ne nabrajam. Ima i dosta ekipe sa dobrim skilom i tekstovima, ali ima i odrona (smijeh).

Možemo li očekivati u narednom periodu novi materijal?

Trenutno dosta radim na beatovima i produkciji tako da ću sigurno nešto tako izbaciti do Nove godine. A počinjem i sa bendom na zimu rad na novoj ploči. Sad guštam još uvijek u promociji i sviranju ove ploče.

Hoćemo li imati priliku da vas čujemo još negdje u Crnoj Gori?

Ne znam, za sada ne, ali znam kako ćemo razvaliti na ovom koncertu tako da se ne bih iznenadio da nas neko i pozove do kraja godine (smijeh).


Najčitanije iz sekcije Muzika