Freedom večeras svira u Podgorici: Predstavljaju singl "Liberator" - Vijesti.me
"POZDRAVIĆEMO I KRISA KORNELA"

Freedom večeras svira u Podgorici: Predstavljaju singl "Liberator"

“Tako ćemo svirati i pjesme koje dosta dugo nismo 'dirali' uz neke novije originale i obrade. Da ne bih dužio, šaramo od 'Tita Tarantele' do 'Ramštajna'”, obećava jedan od članova “Freedoma”, koji osim njega čine Ivan Mandić i Boris Đurić

Freedom
Freedom (Foto: Filip Roganović)

Crnogorski rok sastav “Freedom” nastupiće večeras u podgoričkom Montenegro pabu, a tu priliku iskoristiće  i za promociju novog singla, što je u razgovoru za “Vijesti” otkrio frontmen  Rade Vukčević.

Vokal “Freedoma”  nagovijestio je i šta će publika moći da čuje tokom svirke, te otkrio da će nekoliko minuta posvetiti i legendarnom muzičaru koji je preminuo prije desetak dana.

“Pozdravićemo Krisa Kornela jednim oproštajnim komadom, normalno, od 'Soundgardena', a ostatak će biti mješavina komada iz cijele sezone”, kazao je Vukčević.

“Tako ćemo svirati i pjesme koje dosta dugo nismo 'dirali' uz neke novije originale i obrade. Da ne bih dužio, šaramo od 'Tita & Tarantele' do 'Ramštajna'”, obećava jedan od članova “Freedoma”, koji osim njega čine Ivan Mandić i Boris Đurić.

Iste večeri pored obrada, ali i autorskih numera sa prvog EP-ja,  publika će premijerno čuti i  singl “Liberator”, koja će biti na engleskom jeziku, što je karakteristično za ovaj sastav, jer, kako  ranije za “Vijesti” Vukčević obrazložio, “Freedom” se fokusira na inostrano tržište.

Freedom
Freedom(Foto: Privatna arhiva)

“Prvi singl sa sljedećeg polualbuma, mješavina Rejdža i Dorsa kao neka orijentacija, ali je ne štedimo na kraju”, opisao je on. Na pitanje da li će novu numeru ekranizovati, Vukčević je kazao:

“Spot trenutno radimo za prvi singl našeg prvog polualbuma, 'Good Times', ali nije isključeno snimanje i za 'Liberator' kasnije”.

Studijska verzija novog singla neće imati specijalnu premijeru, jer će sve numere objaviti u isto vrijeme.

“Studijska će imati premijeru kad i ostatak polualbuma, a to će biti, nadamo se, vrlo brzo - početak ljeta nam je cilj”, otkrio je  muzičar, koji se obećava još svirki “Freedoma”.

“Imamo ih još u planu prije nego što krene vrućina, ali tačno kad i gdje objavljujemo brzo. Jurimo odabrane festivale, za 'Kanjon' smo već prihvaćeni, ali nadamo se i drugima”, nagovještava on, a zatim se vraća na temu prve svirke u Podgorici u ovoj godini i ističe najbitnije detalje.

“Kao bend koji vjeruje u zabavu tek kad se stvari dobro zagriju, krećemo oko 11 uveče ove subote, a ulaz na koncert je besplatan. Pozivamo sve fanove”, poručio je on. 


Najčitanije iz sekcije Muzika